Konya Kitap Günleri geleceğe ışık tutuyor

Konya Kitap Günleri geleceğe ışık tutuyor

11. Konya Kitap Günleri’ni ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yazarlar ve kitapseverlerle bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 11. Konya Kitap Günleri’ni ziyaret ederek kitapseverlerle buluştu. Bu yıl da büyük ilgi gören etkinlikte, özellikle çocukların ve gençlerin katılımı dikkat çekti. Başkan Altay, “Konya Kitap Günleri, sayısız etkinlikle bir kültür şölenine dönüştü. Özellikle çocuklarıyla gelen ailelere, yazarlarımıza ve yayınevlerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

konya-kitap-gunler-yogunluk.jpg

“YÜKSEK İLGİ VAR”
Konya’nın kitapla iç içe bir şehir olduğunu vurgulayan Altay, “İlmin ve irfanın merkeziyiz. Hz. Mevlana, Sadreddin-i Konevi gibi büyük düşünürlerin şehri olan Konya, kitaba olan ilgiyi artırıyor” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA GELECEĞİN IŞIĞINI TUTUYORUZ”
Bu yılki tema olan “Filistin, Kudüs ve Gazze. Özgürlük İçin Oku” konusuna değinen Başkan Altay, “Okuma alışkanlığını teşvik etmek istiyoruz. İlmin ve bilimin kapısını açan okumaya bir ışık tutmayı arzu ediyoruz. 100’den fazla yayınevinin katıldığı etkinlik, bir kültür şöleni haline geldi. Hem Konya’dan hem çevre illerden yoğun bir katılım var” şeklinde konuştu.

konya-kitap-gunleri-kucuk-cocuklar.jpg

Kitap Günleri’ne katılanlar, etkinliklerin faydalı geçtiğini belirterek herkesi bu önemli etkinliğe davet etti. Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar Selçuklu Kongre Merkezi’nde 10.00 - 21.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.