Konya, Maarif Modele çağ atlattı

Özel Konya Başak Koleji, Maarif Modeli ekseninde roller ve beklentiler değişiyor.
Konya, Maarif Modele çağ atlattı

Türkiye Yüzyılı Maarif Model’inin temel değerleri olan ahlak, akademik mükemmeliyet, kişisel sorumluluk ve toplumsal bilinç çerçevesinde nitelikli köklü bir geçmişe sahip olan Özel Konya Başak Koleji'nde 19-20 Eylül 2024 tarihlerinde, örnek uygulamaların öncüsü, eğitime yön veren çalışmalarının göstergelerinden biri olan çalıştaylardan bir yenisini daha gerçekleştirdi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ekseninde ‘’Özel Okullarda Daha Dinamik ve Etkin Bir Eğitim-Öğretim Ortamı’’ temalı düzenlenen çalıştayda ‘’Özel Okullarda İnovatif Yaklaşımlar" konularının ele alınması, eğitimde yenilikçi yöntemlerin ve uygulamaların keşfedilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

konyamaarif-modeli.jpg

Okul Kurucu Temsilcisi Mustafa Kürkçü:
Özel Konya Başak Kolejinde 29 yıldır gerçekleştirdiği çalışmalarının temelinde öğrenci odaklı eğitim, ahlaki değerler ve kültürel farkındalık, şahsiyet sahibi, sorumluluk bilincine sahip, vatanına ve insanlığa hizmet aşkına sahip insan yetiştirme ufkunun yer aldığını dile getirdi.

Özel Başak İlkokul-Ortaokul Müdürü Muhittin Uzamış:
Yapılan çalıştayın, öğrencilerde hem akademik hem de sosyal beceriler kazandırma açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi. Özel Konya Başak Kolejinde her alanda yenilikçi fikirlerle ilerlemenin öncelikleri arasında olduğunu, eğitim alanında yapılan tüm çalışmalarda öncü rollerinin olduğunu, yaptıkları farkındalık uyaran çalışmalarla eğitim kalitesini ve öğrencilerin sosyal hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırdıklarını söyledi.

Özel Konya Başak Anadolu Lisesi Müdürü Yılmaz TAŞCI:
İnsan yetiştirme ufku sonsuzluğa dayanan bir okulda geçmişten günümüze yaptıkları bu tür çalıştayların sonuçları, sadece kendi okulumuzun eğitim vizyonuna katkıda bulunmadığını, diğer eğitim kurumlarına da ilham verdiğini söyledi. Amacımız sadece okulumuz öğrencilerini geleceğe hazırlamak değil, aynı zamanda toplumun gelişimine katkı sağlamaktır.

maarif-modeli-konya-1.jpg

Bu tarz çalıştaylar, özellikle değişen eğitim dünyasında teknoloji, pedagojik yaklaşımlar ve eğitim politikalarının yeniden şekillenmesinde büyük rol oynar dedi. Çalıştaya katkı sunan eğitim personeli, öğrenci ve velilere teşekkürlerini iletti. Yapılan çalıştayın sonuç raporu 27 Eylül 2024 tarihinde öğretmenlerle paylaşıldı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.