Konya'da çok az kişinin bildiği tarihi surlar yeniden ayağa kalkacak
Yıl sonunda başlayacak proje kent merkezindeki Darü’l-Mülk Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olacak. Konya surlarının güney duvarları ile ilgili canlandırma çalışmasının sona ermesiyle birlikte tarihi kapılarla 13. Yüzyıl Konya’sından esintiler sunulacak.
TÜRKİYE'DE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK
“Türkiye’de yürütülen en büyük ihya projelerinden birisine imza atıyoruz” diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bizim büyük bir hayalimiz var. Darü’l-Mülk Projesi adı altında 20 ayrı noktada proje yürütüyoruz. Bunların hepsi tamamlandığında ki bunun için 2028 yılına kadar kendimize bir hedef koymuştuk. İnşallah bu süre zarfında tamamlanır. Konya yeniden tarihi kimliğin öne çıktığı bir şehir olarak tüm Türkiye’de adından söz ettirecek” dedi.
Darül Mülk Projesi tamamlandığında Mevlana Kültür Merkezi’nden başlayarak Alaaddin Tepesi’ne kadar, hatta Kılıçarslan Meydanı’na kadar yeni bir aks oluşturulacak. Bu bölgedeki tarihi surların ortaya çıkarılması, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı kentsel dönüşümü, Mevlana arkasına yapılacak müze, Mevlana Caddesi’nde yapılan programlar, Meram Belediyemizin Şükran Mahallesi dönüşümü, Larende dönüşümü, Alaaddin Tepesi Cephe İyileştirmesi, Taş Bina, Taş Bina’nın hemen doğusundaki alanda bulunan Şems-i Tebrizi’ye kadar Hz. Mevlana’nın evinin ve medresesinin bulunduğu alandaki düzenlemelri içeren proje
Kaynak:Mustafa KAYA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.