Konya’da deprem mi olacak? Acil durum çantası çağrısı geldi

Konya’da deprem mi olacak? Acil durum çantası çağrısı geldi

Konya'da son dönemde yaşanan depremler de vatandaşları tedirgin ederken Konya Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan paylaşım da endişeleri artırdı

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM), acil durum çantası paylaşımı yaparken sosyal medyadaki bu paylaşımı gören vatandaşlar, “hayırdır” sorgulaması yaptı.

ACİL DURUM ÇANTASI OLMASI GEREKENLER

Konya Büyükşehir Belediyesi AKOM’dan yapılan açıklamada “Acil bir durumda ihtiyacınız olan her şeyi bir arada bulundurmak hayat kurtarır. İşte çantanızda olması gerekenler: İlk Yardım Kiti: Temel tıbbi malzemeler ve kişisel ilaçlar. Su ve Yiyecekler: Bozulmayan yiyecekler ve her kişi için yeterli miktarda su.
El Feneri ve Yedek Piller: Elektrik kesintilerinde aydınlatma ve enerji için. Yedek Kıyafet ve Battaniye: Hava şartlarına karşı koruma.

whatsapp-image-2024-10-07-at-16-23-49.jpeg

Temel İlaçlar ve Hijyen Ürünleri: Sağlık ve temizlik için gerekli malzemeler.
Bu temel malzemeler, acil durumlarda hayatta kalmak ve güvenliğinizi sağlamak için gereklidir” ifadelerine yer verilirken ilgili görsel de paylaşıldı. Her türlü afete hazırlık için hazırlıklı olunması adına farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan bu paylaşımın ardından endişe duyan bazı sosyal medya kullanıcıları, “Hayırdır inşaallah. Bizim bilmediğimiz sizin iyi bildiğiniz bir şey mi var acaba? Rutin bilgilendirme demeyin!” ifadeleriyle açıklama beklediklerini belirten ifadede ve emojiler kullandılar.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.