Konya'da duyulan patlama sesi araçların camını kırdı

Konya'da meydana gelen patlama sesi hem merkez hem ilçelerde duyuldu.
Konya'da duyulan patlama sesi araçların camını kırdı

Konya'da meydana gelen patlama sesi vatandaşları korkuttu. Paniğe neden olan patlama sesinin nedeni oldu. Kentin birçok noktasından duyulan sesin F-16’ların uçuşu sırada ses hızını aşması sonucu meydana gelen "sonik patlama" nedeniyle oluştuğu öğrenilirken, Konya 5. Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan bazı araçların camları patlamanın şiddeti ile kırıldı. Patlama sesi Konya'nın tüm merkez ilçelerinden duyulurken merkeze uzak Cihanbeyli, Ladik, Sarayönü ve Altınekin'den de duyuldu.

Bugün öğle saatlerinde Konya genelinde duyulan şiddetli patlama sesi, vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden oldu. Birçok kişi, sosyal medya platformlarında paylaşımlar yaparak sesin kaynağı hakkında bilgi almaya çalıştı. Olayın ardından yetkililer, patlama sesinin eğitim uçuşu yapan bir uçağın oluşturduğu sonik patlama sonucu meydana geldiğini açıkladı. Sonic patlama, bir uçağın ses hızını aşmasıyla ortaya çıkan güçlü ses dalgası nedeniyle oluşuyor. Bu tür olaylar, özellikle askeri uçuşlarda veya yüksek hızda gerçekleştirilen uçuşlarda sıkça görülebiliyor. Konya'da 5. Organize Sanayi'nde bulunan bir esnaf ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda sesin şiddeti ile araçların camının kırıldığını belirtti.

SONİK PATLAMA NEDİR?

Sonik patlama, bir nesne havada ses hızından daha hızlı hareket ettiğinde oluşan şok dalgalarıyla ilişkilendirilen sestir. Sonik patlamalar, insan kulağına bir patlama ya da gök gürlemesi gibi gelen, muazzam miktarlarda ses enerjisi üretir. Ateşlenen bir merminin patlama sesi veya bir kamçının sesi küçük sonik patlamalar olarak sayılabilir.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.