Konya'da EDS'den kaçan fahri müfettişlerden ceza yiyor

Konyalı sürücüler dört koldan ceza yemeye devam ediyor. Radar ve EDS'ler kaçan sürücüler fahri müfettişlerden ceza yiyor
Konya'da EDS'den kaçan fahri müfettişlerden ceza yiyor

Konya’da mevcut hız koridorlarına ilave olarak Ankara Yolu ve bazı güzergahların da EDS’ye dahil edilmesiyle birlikte trafikte yeni bir dönem başlamış oldu. Trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin sebep olduğu olumsuzlukları engelleyebilmek adına hayata geçirilen Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) hızla yaygınlaşıyor. Şehrimizi baştan aşağı donatan EDS’ye yeni koridorlar dahil oluyor.
HEDEF KONFORLU VE GÜVENLİ TRAFİK
Kural ihlallerinin önüne geçmek, daha konforlu ve güvenli Konya trafiği için başlatılan çalışmalar meyvelerini verirken şehir içinde hız ihlali kaynaklı kazalar da oldukça düştü. Sinyalize kavşaklardan veya belirlenen arterler üzerinde oluşturulan kontrol noktalarından veya koridorlardan geçen araçların hızlarının tespitini gerçekleştiren bir sistem olan EDS otomatik plaka tanıma sistemi teknolojisi ile koridor giriş ve çıkış noktalarında araç plakaları uydu saati ile birlikte kayıt altına alıyor.
Merkeze iletilen bu fotoğraflar EDS sistemi tarafından incelenerek, ihlal yapan araçların sistem tarafından otomatik olarak tespiti sağlanıyor. İhlal yapan sürücüye de cezai müeyyide uygulanıyor.
SÜRÜCÜLER HIZ LİMİTLERİNİ YETERSİZ BULUYOR
Hız sınırı uygulamasını destekleyen buna karşın belirlenen hız limitlerini düşük bulan sürücüler, “Elektronik Denetleme Sistemi ya da kamuoyu tarafından bilinen ismiyle TEDES’ler tüm şehri kuşatmış durumda. Trafiğe çıkıyoruz, peşimizden cezalar geliyor. İşine, gücüne yetişmek isteyen üstelik kurallara uyan vatandaşlar 60’la 70’le giderken ceza yiyebiliyor. Artık teknoloji çok gelişti. Herkesin altında son model araçlar var ancak hız sınırları çok düşük kalıyor. Üstelik her koridorda hız sınırı farklı. İşi gücü bırakıp cadde cadde hız limitlerini mi araştıracağız? Tabela okumaktan yola konsantre olamıyoruz. Kurallara uymak önemli ancak bu cezalar can yakıyor” ifadelerini kullanıyorlar.
EDS’DEN KURTULSAK FAHRİ MÜFETTİŞE YAKALANIYORUZ
Vatandaşlar, sürekli ceza yemekten yorulduklarını dile getirirken Konya’da hız koridorları ve fahri trafik müfettişleri adeta cezada yarıştığı şikayetinde de bulunuyorlar. Kolluk kuvvetlerinin de uygulamaları ve radarla birlikte ceza yemeyen sürücü neredeyse yok gibi. En fazla ihlal edilen trafik kusurları arasında hız limitlerini aşmak varken, bunu emniyet kemeri takmamak, kırmızı ışık ihlali ve usulsüz park takip ediyor. Konya’da sürücülerin en çok şikayetçi olduğu konular arasında fahri trafik müfettişleri geliyor.

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum