Konya’da elektrikli araçların sayısı her geçen gün artıyor

Konya’da elektrikli araçların sayısı hızla artarken, şarj altyapısı da aynı hızla genişliyor.
Konya’da elektrikli araçların sayısı her geçen gün artıyor

Konya’da elektrikli araçların sayısı her geçen gün artıyor

Konya’da elektrikli araçların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Bu büyüme, elektrikli araç kullanıcılarının şarj ihtiyaçlarını karşılayabilmek için şehir genelinde yeni şarj istasyonlarının kurulmasını hızlandırdı. Şu an Konya yollarında sayıları gittikçe artan elektrikli araçlar, sektörde yeni çözümler arayışına neden oluyor.

6a9df1ac-big.jpg

351 Şarj Soketi var

Şehrin çeşitli noktalarına kurulan şarj istasyonları sayesinde, artık hemen her alışveriş merkezinde ve büyük petrol istasyonunda elektrikli araçların yakıt ihtiyacı karşılanabiliyor. Son verilere göre, Konya’da toplamda 184 adet şarj istasyonu bulunuyor. Bu istasyonlardan 113’ü hızlı şarj soketi (DC), 283’ü ise yavaş şarj soketiyle (AC) donatılmış durumda, yani şehir genelinde toplamda 351 adet şarj soketi mevcut.

346485173-609478840899698-2660908508819375466-n.jpg

Geleceğin otomobil konsepti olarak görülen elektrikli araçlar, Konyalılar tarafından çevre dostu olmaları, düşük işletme maliyetleri ve şehir içinde sundukları sessiz sürüş deneyimi gibi sebeplerden dolayı sıklıkla tercih ediliyor. Bu faktörler, Konya’da elektrikli araçlara olan ilgiyi her geçen gün artırıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.