Konya’da ucuz maliyetle etliekmek yemenin formülü! Duyan fırına koşuyor

Konya’da ucuz maliyetle etliekmek yemenin formülü! Duyan fırına koşuyor
Konya mutfağının vazgeçilmezlerinden etliekmeği restoranlar ortalama 180-200 TL’den müşteriye sunuyor. Evde iç hazırlanarak yaptırılan etliekmeğin maliyeti ise bunun yarısını bile bulmuyor. İşte güncel fiyatlar

Yaz döneminde gelen son zamlarla restoranlarda geleneksel Konya etliekmeğinin satış fiyatı 180-220 TL bandına yükselirken bazı mahalle fırınları ise 55-60 TL’ye etliekmek satmaya devam ediyor. Vatandaşların et içeriği nedeniyle çok fazla güvenle bakmadığı bu fırınlar dışında ucuz etliekmek yemenin bir başka yolu ise evde iç hazırlanarak yapılan ve Konya kültüründe geniş bir yeri olan uygulama.

152319.webp

Özellikle hafta sonları uzun kuyrukların oluşmasına yol açan ve tepsilerin sıra sıra dizildiği evde iç hazırlanarak etliekmek yatırmanın güncel maliyeti de belli oldu. Eylül ayının ilk bölümündeki fiyatlar baz alınarak yapılan araştırmaya göre 1 kilogram etliekmek kıyması 540 TL, sebzeler ise 40 TL olmak üzere toplam 580 TL kasap fiyatı tutuyor. Fırınların hamur başına 15 TL ücret almasıyla birlikte 1 kilogram et ile 10-11 adet içi bol etliekmek 730-745 TL’ye mal ediliyor. Bu durumda evde iç hazırlanarak yapılan etliekmeğin maliyeti ortalama 67-73 TL’yi buluyor.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.