Konya'da Gelecek Hafta Hava Durumu Nasıl Olacak?

Konya'da gelecek hafta yağışlı pazartesi dışında güneşli ve serin bir hava hakim olacak.
Konya'da Gelecek Hafta Hava Durumu Nasıl Olacak?

Konya'da önümüzdeki hafta hava durumu çeşitli hava olaylarıyla birlikte değişiklik gösterecek. Özellikle pazartesi günü yağışlı bir gün beklenirken, diğer günlerde ise güneşli ve parçalı bulutlu hava hâkim olacak. İşte Konya'da haftanın hava durumu tahmini:

yagmurlu.webp

29 Eylül Pazar:

Hava sıcaklığı 13°C ile 30°C arasında değişecek. Güneşli ve parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Nem oranı yüzde 60'lara kadar çıkarken, rüzgâr hızı 7 km/sa civarında olacak. Geçmiş yıllara göre bu dönemde en yüksek sıcaklık 31,4°C olarak kaydedilmişti.

30 Eylül Pazartesi:

Yağmurla karşılaşılacak olan bu günde sıcaklıklar 14°C ile 28°C arasında seyredecek. Nem oranı yüzde 81'e ulaşırken, rüzgâr hızı 20 km/sa seviyelerine çıkabilir. Geçmiş yıllarda bu tarihlerde en yüksek sıcaklık 31,8°C idi.

1 Ekim Salı:

Salı günü hava sıcaklıklarında düşüş olacak, en düşük sıcaklık 10°C, en yüksek sıcaklık ise 19°C olarak öngörülüyor. Yüzde 95 gibi yüksek bir nem oranı beklenirken, rüzgâr hızının 13 km/sa olması tahmin ediliyor.

2 Ekim Çarşamba:

Sıcaklıklar daha da düşecek ve 8°C ile 19°C arasında olacak. Nem oranı yüzde 92 seviyelerinde. Rüzgâr ise 6 km/sa ile oldukça hafif esecek. Önceki yıllarda bu tarihlerde en yüksek sıcaklık 31°C idi.

3 Ekim Perşembe:

Hafta, güneşli bir havayla sona erecek. Sıcaklıklar 9°C ile 23°C arasında değişecek. Nem oranı yüzde 83 olarak öngörülüyor ve rüzgâr hızının 8 km/sa olması bekleniyor. Geçmiş yıllarda en yüksek sıcaklık 31,4°C olarak ölçülmüştü.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.