Konya'da İmani direniş için geri sayım başladı! Gazze'ye büyük destek

Konya'da İmani direniş için geri sayım başladı! Gazze'ye büyük destek

Filistinlilerin verdiği mücadelenin sadece coğrafi bir sınır mücadelesi olmadığını söyleyen AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Bu mesele, bir insanlık davasıdır. İmani bir meseledir. Gazze’nin direnişi, tüm insanlığın onur mücadelesidir” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, 7 Ekim'de Aksa Tufanı harekatının yıl dönümünde düzenleyeceği program öncesi şube binasında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “7 Ekim 2023 Aksa Tufanı ile dünya, özelinde Orta Doğu'da tarihi bir süreç başlamış oldu. Harekat sadece direniş değil, tam aksine zihinlerde yenilmez diye ifade edilen İsrail’in bir hiç olduğunu, gücünün kadın çocuk ve sivillerden öteye gitmediğinin nişanesidir” dedi.

İSRAİL'İN ZULMÜ KALICI OLMAYACAK!

İsrail’in, Hamas’ın cesur evlatları karşısında hezimet yaşadığını ifade eden Başkan Kara, bu hezimetin, İsrail'in işgalci politikalarının ve zulmünün asla kalıcı olamayacağının açık bir kanıtı olduğuna dikkat çekti. Kara, “Hamas, sadece topraklarını savunmakla kalmıyor; tarih yazıyor, sömürgeci güçlere ve onların destekçilerine unutulmayacak bir ders veriyor” şeklinde konuştu.

img-3283.jpg

ONLAR BİZİ BOYUN EĞMEMEYE ÇAĞIRIYOR

“Aksa Tufanı süresince, birçok masum can katledildi, liderler şehit edildi, hiçbir kayıp, bu davanın gücünü zayıflatmadı” diyen Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, daha sonra şunları kaydetti: “Ümmetin ilk kıblede, Mescid-i Aksa davası ve direniş ruhu her zamankinden daha güçlü ve ayakta. Özellikle, İsmail Heniyye gibi Aksa Tufanı harekatının simge isimlerinin mücadelesi ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin şaibeli ölümü ve harekatının destekçilerinden Hasan Nasrallah’ın şehit edilmesi, bölgedeki sürecin uluslararası bir boyuta taşındığını ve alelade bir olay olmadığını gösteriyor. Onların canları pahasına verdikleri mücadele, tüm dünya Müslümanlarına bir kez daha şu gerçeği haykırıyor; buradaki mücadele sadece bir coğrafi sınır mücadelesi değil, bir insanlık davasıdır, İmani bir meseledir. Gazze’nin direnişi, tüm insanlığın onur mücadelesidir. Onların canları pahasına verdikleri bu mücadele, bizi asla vazgeçmemeye ve asla boyun eğmemeye çağırıyor. Şehitlerimiz, her zaman yolumuzu aydınlatan meşaleler olacak ve onların izinde yürüyen her bir fert, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için elinden gelenin en iyisini yapacaktır.”

KARA KONYALILARI PROGRAMA DAVET ETTİ
7 Ekim 2024 tarihinde Mevlana Kültür Merkezi (MKM) Sema Salonunda düzenleyecekleri program öncesi Konyalılara davet çağrısında bulunan Başkan Kara, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Geçen her an İsrail’in yok olacağı ana yaklaştığına bizler iman ediyoruz. Onların yaptığı zülumlerin büyüklüğü ne kadar artarsa artsın sonunda zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Tüm bu inancı, çocuklarımıza aktarmak, orada şehit edilen anneleri temsilen annelerimiz, şehit edilen babaları temsilen babalarımız ile birlikte haykırmak ve kardeşlerimize destek vermek amacıyla, Aksa Tufanı harekatının yıl dönümünde 7 Ekim 2024 tarihinde Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonunda saat 19:30'da tüm Konyalı hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz.”

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.