Konya’da kiralık daireler yeniden uçtu! 120 bin lira

Konya’da kiralık daireler yeniden uçtu! 120 bin lira

Temmuz ayında kiralardaki yüzde 25 artış sınırının kaldırılmasıyla birlikte kiralık konut fiyatları adeta kanatlanıp uçtu. Öyle ki 7 asgari ücretli bir araya gelse şehrin en pahalı kiralık konutunu kiralayamıyor.

Konya’da kiralık konut fiyatları artmıyor adeta uçuyor. Temmuz ayında kira artışlarındaki yüzde 25lik sınırın kaldırılmasıyla birlikte kiralar uçuşa geçerken daire sahipleri adeta “kim daha çok yükseltir” yarışına girdi.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre geçtiğimiz aylarda 90-95 bin TL bandında olan en yüksek kiralık konut fiyatları 120 bin liraya dayanarak rekor kırdı.

Konya manzarası ile ünlü KOBİSAN Evleri en yüksek kiralık konutların bulunduğu sitiler olarak dikkat çekmeye devam ederken bir daire sahibi 4+2 dairesini bu hafta içerisinde 120 bin lira talebiyle ilana çıkardı. 7 asgari ücretlinin bir araya geldiğinde bile karşılayamadığı bu konut Konya’da tüm zamanların en yüksek kiralık konutu olarak da tarihe geçti. Aynı siteler içerisindeki 5+1 lüks daire ise 95 bin liralık fiyatıyla ikinci sırayı aldı.

KİRALIK VİLALARDA SON DURUM

Konya’da son dönemin aranan ikamet noktaları arasında villalar da girdi.2000’li yılların başında oldukça popüler olduktan sonra lüks siteler karşısında cazibesini kaybeden villalara yeniden talep artışı gözlemleniyor. Aylık 200 bin liraya kadar ultra lüks villa bulunurken şehrin değişik noktalarında 80-100 bin liraya kiralık villa bulmak da mümkün.

SOBALI DAİERELER 10-11 BİN LİRA

Konya’da ortalama kira fiyatları 20 bin liranın üzerine çıkarken en ucuz kiralık konutlar ise 10-11 bin TL’den başlıyor. Sobalı, asansörsüz ve oldukça yaşlı bu binaların yanı sıra 1+0 stüdyo daireler de 10-12 bin TL bandında fiyatlandırılıyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.