Konya'da konuşan Bakan Göktaş aile kavramını vurguladı

Konya'da konuşan Bakan Göktaş aile kavramını vurguladı

Konya'ya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sabah saatlerinde Konya Valiliği'ni ziyaret etmesinin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne gitti.

Çeşitli programlara katılmak için Konya'ya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sabah saatlerinde Konya Valiliğini ziyaret ederek Vali İbrahim Akın ile görüşme gerçekleştirdi. Burada, Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Göktaş daha sonra Necmettin Erkan Üniversitesi Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Travma Merkezi açılışına katıldı. Bakan Göktaş, en son ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademik Yılı açılış programına katıldı.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda konuşan Bakan Göktaş şu ifadeleri kullandı:
"Cumhurbaşkanımızın liderliği ve gençlerimizin vizyonuyla Türkiye Yüzyılı hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu ilerlemede, gençlere yeni ufuklar çizen, hedefler belirleyen, hayallerinin gerçekleşmesi için fırsatlar sunan üniversitelerimizin ve siz değerli hocalarımızın rolünün önemi asla inkar edilemez."

mahinur-ozdemir-goktas.jpg

"İletişimin zayıfladığı bir dönemdeyiz"
Ailenin altını çizen Bakan Göktaş, "Toplumumuzu var eden, ayakta tutan ve şekillendiren en temel kurum ailedir. Yeryüzünde, aile, nesillerin sürekliliğini ve devamlılığını sağlayan ve alternatifi olmayan kurumdur. "Güçlü Birey, Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye" anlayışıyla yürüttüğümüz politikalarla tüm bireyleriyle birlikte aile yapısını güçlendirerek toplumun refahını ve huzurunu artırmayı hedefliyoruz. Kuşaklar arası iletişimin de zayıfladığı bir dönemdeyiz. Ve aileleri bir arada tutan en güçlü bağ, kuşaklar arasındaki bağdır. Bu bağın kopmasına ve ailenin çözülmesine neden olacak her adım toplumun da çözülmesine sebep olacaktır." dedi.

"Aileyi tehdit eden zararlı akımların karşısındayız"
Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu'nun oluşturulacağını belirten Bakan Göktaş, "Milli gücümüz olan nüfusumuzu dinamik tutmak amacıyla ilk kez oluşturulacak bu kurul ile nüfus politikalarını bütüncül bir şekilde ele alacak, ulusal nüfus politikasını kurumsallaştıracak ve bir nüfus eylem planı oluşturacağız. Hukuksal düzenlemeleri, kurumsal yapılanmaları, politikaları ve hizmetleri bütüncül bir yaklaşımla değerlendirerek gerekli bütün tedbirleri alacağız. Aileyi tehdit eden şiddet, cinsiyetsizleştirme, zararlı akımlar ve alışkanlıklarla mücadelemizi her platformda sürdürmeye kararlıyız. Bu yıl 15 Mayıs'ta, Cumhurbaşkanı Genelgesi ile Uluslararası Aile Gününde "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planını" yürürlüğe koyduk. Bu çalışma aileyi merkeze alan ilk eylem planı olması açısından özel bir önem taşıyor." diye konuştu

bakan-goktas-konyada-001.jpg

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu yeni akademik yılın tüm öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek programa katılan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'a teşekkür etti. Programa; Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, belediye başkanları, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.