Konya’da küllerinden doğan tarih. Ürünleri ucuza satıyor

Konya’da küllerinden doğan tarih. Ürünleri ucuza satıyor
Vatandaşa serbest piyasadan daha ucuz ve kaliteli ekmek sunmak için harekete geçen Konya Büyükşehir Belediyesi “Fenni Fırın” ismiyle hafızalardaki efsaneyi de yaşatıyor.

Adres tarif edilirken bile ismi zikredilen Fenni Fırın, Konya literatüründe ve sosyal yaşamda önemli bir yere sahiptir. Koyunoğlu Müzesinde bulunan kitabesinde adı “Belediye Numune Fırını” olarak geçmesine rağmen halk arasında “Fenni Fırın” olarak anılan fırın; 1927 yılında Konya Belediyesi tarafından Aziziye Caddesi ile Köprübaşı Caddesinin kesiştiği köşede inşa edilmiştir.

sr7zkg6ukg8yzoghl4rg3uznyqynmlccohuum0sq.jpg

300 metrekare alan üzerine kurulmuş, tek katlı yontu taşından yapılmış Fenni Fırın, 1985 yılında İstanbul Caddesi genişletilirken yıkıldı.
Fenni Fırın’ın ismi yaklaşık 1 yıldır Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karatay’da hayata geçirilen devam fırın ile yaşatılıyor.

lvec2udhiikitroxxuqiwhqu3slmdmu2bbnxbtmp.jpg

Konya’da ikamet eden vatandaşların kaliteli ekmeğe ekonomik bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla 6 bin metrekarelik bir alanda Fenni Fırın adıyla yeni bir ekmek fabrikası şehre kazandırılırken bu proje ile birlikte, Konya halkının sağlıklı ve uygun fiyatlı ekmeklere kolayca erişim sağlaması hedefleniyor. Fenni Fırın ile birlikte toplumun beslenme standartlarını yükseltmek ve başta dar gelirli aileler olmak üzere vatandaşlara ekonomik açıdan destek olmak amaçlanıyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum