Konya'da pazara çıkan vatandaşlara şok! Turşu lüks oldu

Anadolu’nun tümünde olduğu gibi Konya’da da yaygın bir şekilde ve severek tüketilen turşu da artık lüks oldu.
Konya'da pazara çıkan vatandaşlara şok! Turşu lüks oldu

Tam da turşu mevsimine girildiği bu günlerde kışlık tüketim için birbirinden çeşitli ürünleri almak için pazara giden vatandaşlar yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalıyor.
Konya’nın ünlü pazarı Muhacir Pazarı’nda ve Kadınlar Pazır’nda vatandaşların kışlık turşu kurma telaşı yaşanıyor. Ancak bu yıl turşu kurmanın maliyeti geçen yıla göre bir hayli artarak cep yakar oldu. Özellikle turşuların vazgeçilmezi kornişon salatalık her geçen gün artan fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

tursuu.jpg

Mevsimin en yoğun günlerinde kornişon salatalık fiyatları 80 liraya dayanmış durumda. 0 ve 1 numara olarak da bilinen en küçük kornişon salatalıklar 60-80 TL’den satılmaya başlandı. Yerli bahçe salatalık sezonunun erken kapanması kornişon salatalığa ilgiyi artırınca taleple birlikte fiyat yükselişi de kaçınılmaz oldu.
SARIMSAK REKORA KOŞUYOR
Turşunun ana maddelerinden sarımsak da yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Sarımsağın kilosu 200 TL bandına tırmanırken hırtlak, acur, acı biber de yüksek fiyatlarıyla bütçeleri zorluyor. Yakan biber olarak bilinen acı biber ile özellikle dönercilerin tercih ettiği biberiye turşusu sevenler de kilosu 50-60 TL’den satılan bu biberlere ilgi gösteriyor. Yine sirke, limon tuzu ve kaya tuzu gibi diğer etkenler ile kavanoz, bidon gibi saklama kaplarının da maliyetleri geçen yıla göre ikiye katlamış durumda. “Bu yıl turşu kurmak hiçte kolay değil” diyen vatandaşlar turşuluk çeşitlerinin pahalılığından dem vururken yerli mahsul bahçe ürünlerinin bu sene erken bitmesinin de piyasanın dengesini bozduğunu dile getiriyorlar.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.