Konya'da su bidonunu kapan bu çeşmenin yolunu tutuyor

Konya'nın bir çok noktasında akan tatlı sular vatandaşların ihtiyacını karşılıyor. Bu kapsamda Ardıçlı'da bulunan su için vatandaşlar saatlerce sıra bekliyor
Konya'da su bidonunu kapan bu çeşmenin yolunu tutuyor

Konya'nın Selçuklu ilçesi Ardıçlı Köyü çıkışında bulunan Şehit Jandarma Er Hakan Balin'in ismini taşıyan çeşme yoğun ilgi görüyor. Ardıçlı Köyü’nün girişinde bulunan köy halkının tüm ağaçlarını, bahçelerini sulayan ve yanında bulunan Malas Göleti'ni besleyen suyun şifalı olduğuna inanılıyor.

img-20240831-172055.jpg

Hafta sonu yüzlerce su bidonunu kapan vatandaşlar suyun başında saatlerce sıra bekliyor. Su doldurmak için Karatay ilçesinden geldiğini belirten bir vatandaş ise, "Ben yaklaşık 2 yıldır suyu buradan dolduruyorum. Bağımlılık yaptı bizim aileye ve şifalı olduğuna inanıyoruz. Böbrek taşı dökmek isteyenler bu suya geliyor. Hafta sonunda saatlerce sıra bekliyoruz ama bu su için değer. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Jandarma Er Hakan Balin, Batman’ın Gerçüş ilçesi Yassıca Köyü yakınlarında 8 Mart 2004’te görevden döndükleri askeri aracın uzaktan kumandalı mayına çarpması sonucu şehit olmuştu.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum