Konya'da ücretsiz otopark kalmadı! Yaya ve bisiklet yolları araçlarla doldu

Konya'da ücretsiz otopark kalmadı! Yaya ve bisiklet yolları araçlarla doldu
Konyalı araç sürücüleri bisiklet yollarını ve kaldırımları otopark belledi. Duruma isyan eden vatandaşlar yetkililerin çözüm üretilmesini istiyor.

Konya’da yaşayan araç sürücüleri, otoparkları kullanmak yerine kaldırımları ve bisiklet yollarını tercih ediyor. Şehrin farklı noktalarından gelen kaldırım işgal görüntülerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Bisiklet yollarına park eden araçlar, bisiklet sürücülerinin akışını kesiyor ve onları trafikte tehlikeli durumlarla karşı karşıya bırakıyor.

whatsapp-image-2024-09-09-at-12-43-33.jpeg

Konya’da son yıllarda kaldırım ve bisiklet yollarına park edilen araçlar, yaya ve bisikletli güvenliği açısından ciddi bir sorun haline gelmeye başladı. Şehirlerde hızla artan araç sayısı, park yeri bulma zorluğu ile birleştiğinde, sürücüler alternatif park alanları aramaya yöneliyor. Ancak bu alternatif alanlar, ne yazık ki yayaların ve bisikletlilerin hakkı olan yolları içeriyor.

whatsapp-image-2024-09-09-at-12-43-35-001.jpeg

Cezalar caydırıcı mı?

Kaldırımları ve bisiklet yollarını kullanmakta zorluk yaşayan vatandaşlar, durumu zabıta, polis ve belediye ekiplerine bildiriyor. Şikayetleri değerlendiren ekipler araç sahiplerine ceza yazsa da, bu sorun her geçen yıl artarak devam ediyor. Vatandaşlar, konu ile ilgilenen yetkililerin, kaldırım ve bisiklet yollarını işgal eden araçlara daha caydırıcı cezalar vermesini istiyor.

whatsapp-image-2024-09-09-at-12-43-26.jpeg

Park yerleri çok mu pahalı?

Araçların kaldırımları ve bisiklet yollarını işgal etmelerinin ardından “acaba Konya’da otopark ücretleri çok mu yüksek” sorusu akıllara geliyor.

KONBELTAŞ’tan alınan bilgilere göre Konya’daki güncel otopark ücretleri şu şekilde:

whatsapp-image-2024-09-10-at-11-30-06.jpeg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum