Konya'daki bu belediye sokak hayvanları için güvenli yer arıyor

Sokak hayvanları ile yasanın ardından Türkiye'deki bir çok belediye barınak için harekete geçti. Konya'da da barınak çalışmaları son hızı ile sürerken Selçuklu Belediyesi uygun noktayı belirlemeye çalışıyor
Konya'daki bu belediye sokak hayvanları için güvenli yer arıyor

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis’e sunularak kabul edilmişti. Yasa kapsamında harekete geçen belediyeler barınaklar için düğmeye bastı. Konya'da da barınak çalışmaları devam ederken, Selçuklu Belediyesi ile ilgili sosyal medyadan gelen sorular cevap buldu.

EN UYGUN YERİ BULUP HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Konuyla ilgili çalışmaları BBN Haber'e anlatan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Yeni düzenleme ile birlikte sokak hayvanlarının artık barınaklarda muhafazası, hem bakımların yapılması hem aşılanması ve kısırlaştırılmalarının yapılması barınaklarda tutulması ile ilgili düzenleme yapıldı. Biz daha önce Konya Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaları beraber yürütüyorduk. Yeni dönemde ilçe belediyelerine de barınak yapma görevi verildiği için şuanda yeni bir barınak ile ilgili yer seçimi ve barınağın yapımı ile ilgili süreci devam ettiriyoruz. İnşallah barınak ile ilgili en kısa sürede çalışmaları tamamlayıp ardından kanunun bize verdiği görev doğrultusunda bu sorunu çözeceğiz" dedi.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum