Konya'daki bu okulun önüne araç parkı yasaklandı! Ceza uygulanacak

Konya'daki bu okulun önüne araç parkı yasaklandı! Ceza uygulanacak

Konya Büyükşehir Belediyesi UKOME kararlarını açıkladı. Bu kapsamda Selçuklu ilçesinde bulunan bu okulun önüne araçlar park edemeyecek

Konya Büyükşehir Belediyesi UKOME'ye, "Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Dilek Sokağın tek yön yapılması, Selçuklu İlçesiAydınlıkevler Mahallesi Kayageçit ve Meslek Sokak kesişiminde ve Selçuklu İlçesi Akşemsettin Mahallesi Tozlukbeli Sokak ile Seyyid Sokak kesişiminde yol yükseltmesi yapılması, Çeltik İlçesi sınırları içerisinde talep edilen yollar üzerine hız kesici kasis yapılması" talebinde bulunuldu. Söz konusu Dilek Sokak yakınlarına bulunan Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda bulunan öğrenci velileri artık bu sokağa park edemeyecek.

img-20241025-wa0000.jpg

KOMİSYON RAPORU VERDİ

UKOME'den yapılan açıklamada, "Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Dilek Sokağın tekyön yapılmasının; bölgede bulunan konut alanları ile ilköğretim okuluna araç erişimlerinde aksaklıklar meydana geleceği, kural ihlallerine ve denetimlerde aksaklıklara neden olacağı gerekçesi ile uygun olmayacağı,Dilek Sokak üzerinde yapılan gelişi güzel araçparklanmalarına bağlı olarak yol kapasitesinin düşmesi nedeniyle oluşan trafik karmaşasınınönlenerek anılan sokakta yaya ve taşıt trafik seyir güvenliği ve akışkanlığının sağlanabilmesi amacıyla; sokak üzerine çift taraflı park yasağı getirilmesi ve yolun yapım ve bakımından sorumlu ilgili ilçe belediyesince fiziki düzenlemelerle şerit tanımlamasının yapılması. Komisyonumuzca uygun görülmüştür. b-Selçuklu İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi Kayageçit ile Meslek Sokak kesişimindeki kavşak noktasında meydana gelen kazaların; mevcut trafik yoğunluğuna göre anayol/tali yol tanımlamasının anlaşılamamasına bağlı olarak araçların kavşak yaklaşımında hızlarını düşürmediklerinden kaynaklandığı tespitleri yapılmıştır.Bu nedenle anılan bölgede benzer özellikte birçok benzer noktanın bulunması nedeniyle, yol yükseltilmesi talebinin uygun olmayacağı,Ancak anılan kavşaktaki yaya ve taşıt trafik seyir güvenliğine ilişkin önlemlerin aşağıdaki fiziki düzenleme projesine uygun olarak ilgili belediyesince alınması. Komisyonumuzca uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.