Konya'daki itfaiyecilerin hepsi maaş almıyor! Şehirde 3 takım gönüllü itfaiye eri var
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Meclisi, Kariyer Destek Eğitim Merkezi ve Genç Kültür Kart iş birliğiyle yürütülen Gönüllü İtfaiyecilik Programı kapsamında, Konya’nın yerlisi ve üniversite eğitimi için şehre gelen öğrencilerden oluşturulan 3 takımla afet ve acil durumlara hazırlıklar sürerken, şehrin kriz anlarındaki direnci daha da güçleniyor.
4 Saat Teorik, 12 Saatlik Uygulamalı Eğitimle Gönüllü İtfaiyeciler Göreve Hazırlanıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Meclisi, Kariyer Destek Eğitim Merkezi ve Genç Kültür Kart iş birliğiyle yürütülen Gönüllü İtfaiyecilik Programı ile gençlerde afet farkındalığı oluşturulması hedefleniyor. Program kapsamında, olası bir depremde profesyonel itfaiye ekiplerine destek verebilecek gönüllü ekipler yetiştirilirken, yangınlara ilk müdahaleyi yapabilecek bilinçli bireyler de kazandırılıyor. Katılımcı öğrenciler, eğitim sürecinde 4 saat teorik bilgi alırken, 12 saatlik uygulamalı eğitimle pratik beceriler kazanıyor. Üç seansta tamamlanan program sayesinde gençler afetlere karşı hem kendilerini hem de çevrelerini koruma noktasında önemli bir donanıma sahip oluyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Kariyer Destek Eğitim Merkezi ve Genç Kültür Kart iş birliğiyle hayata geçirilen “Gönüllü İtfaiyecilik” programına katılarak eğitim alan öğrencilerle bir araya geldi.
Konya'nın Eğitimli Gönüllü İtfaiyecileri Her Olumsuz Durumlara Karşı Hazır
Türkiye’ye örnek bir iş gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Altay, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ve yangınlarla da mücadele ettiğini anımsatarak, “Genç Kültür Kart’taki arkadaşlarımızla birlikte şehrimize üniversite eğitimi için gelen kardeşlerimizle burada gönüllü itfaiyecilik eğitiminin uygulama kısmını ziyaret ediyoruz. 4 saat teorik bilgi aldılar, 12 saat uygulama eğitimi alacaklar. 3 seansta da bu eğitimlerini gerçekleştirecekler. Toplam 3 takım oluştu. Böylece arama-kurtarma konusunda gençlerimizin bilinçlenmesine ve olası bir deprem durumunda itfaiyecilerimize destek olacak bir ekip oluşturmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte yangınlara ilk müdahale edebilecek eğitimler de veriyoruz. Böylece gençlerimiz için bir farkındalık eğitimi oluşuyor. Ayrıca Genç Kültür Kart’a yüklediğimiz puanlar vesilesiyle sosyal ve kültürel alanlarda kullanma imkanına kavuşacaklar” ifadelerini kullandı.
"Gençlerin Bu Konudaki Duyarlılığı Takdire Şayan"
Başkan Altay, gençlerin bu konudaki duyarlılığının takdire şayan olduğunu belirterek, kursa katılan öğrencilere teşekkür etti. Başkan Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak özellikle ortaokul ve liselerde ciddi bir eğitim faaliyeti yürütüyoruz. Yetiştirdiğimiz gönüllü itfaiyeci kardeşlerimiz de bu konuda bize destek olacak. Böylece hem onların öğrencilerle eğitim yapmasını sağlamış olacağız hem de itfaiyecilerimizi eğitim faaliyetiyle meşgul etmeden asli görevlerinde istihdam etmiş olacağız. Ayrıca Konya’da ikamet eden arkadaşlarımızdan bir takım kurduk, bir de Konya dışından eğitim için gelenler arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız buradan aldıkları eğitimle şehirlerine faydalı olsunlar. Konya’da aldıkları eğitimin sadece üniversite hayatında değil, yaşamları boyunca farkındalığının olmasını arzu ediyoruz. Gençlik Meclisi başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaynak:BBN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.