Konyalı çiftçiler ayaklandı! Belediyenin önünde kavunlu eylem

Kamyonet arkasında sattığı kavunlara kendisi orada değilken el koyulan Çumralı çiftçi Karatay Belediyesi'nin önünde kavunlarını yere atarak tepki gösterdi. Bir süre sonra olay yerine gelen polis çiftçiyi gözaltına aldı.
Konyalı çiftçiler ayaklandı! Belediyenin önünde kavunlu eylem

Bu sene kavun ve karpuzdaki bereket bolluğa sebep olurken çiftçinin tarlasındaki ürün uygun fiyattan alıcı bulmadı. Ürünlerini marketlere ya da pazar esnafına kar edebileceği fiyattan satamayan çiftçi çözümü ürününü kendi satmakta buluyor.

kavun.png

Konya'nın Karatay ilçesinde, Abdullah Koyuncu isimli çiftçi, ürünlerini zararına vermeden satmak ve bir kısmını ücretsiz dağıtmak istedi. Sözcü'den alınan bilgilere göre; Karatay Belediyesi, Hamzaoğlu Mahallesi, Küçükkumköprü Caddesi, Doğuş Parkı kenarında kavunlarını satmasına izin vermedi. İddiaya göre, belediye zabıtaları, çiftçinin olmadığı bir anda ürünlerine el koydu.

Ürünlerinin yerinde olmadığını gören Koyuncu, zabıtaların kavunlarına el koyduğunu öğrendi. El konan ürünlerinin geri verilmesi için uzun süre çaba gösteren Koyuncu, sonuç alamayınca belediye binası önünde isyan etti. Ürünlerinin kendisine geri verilmemesi durumunda ekonomik olarak batacağını belirten Koyuncu, yetkililerden yardım istedi ancak talepleri karşılık bulmadı.

Mağdur çiftçi şunları ifade etti:

"Ben bu yıl 100 ton karpuz dağıttım. Şu an karpuz bitti, kavuna devam ediyorum. Aşağı, yukarı 400 ton malım var. Ben bunu halcisine, esnafına, marketine götürdüm ama kimse almıyor. Ben kendim satmaya karar verdim. Ben bu malı kendim satarken Karatay Belediyesi benim malıma el koydu. Malımı soruyorum yarın gel, bir gün gel. Bu kuru bir madde değil, çürüyecek bir madde. Şuan benim malımı vermiyorlar. Ben 3 üniversite bitirdim. Ziraat Mühendisliği ve işletme bitirdim. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptım. Selçuk Üniversitesi’nde gıda bölümünü okudum. Ben yıllardır Konya’da geçinemedim ve köyüme dönerek çiftçilik yapıyorum. Şu an 400 ton malım tezgahta ve ben bu malı satamıyorum. Nerede benim malım diye sorduğumda ‘Senin malını hayrına dağıtacağız’ diyerek dalga geçiyorlar. Bana bu malı satacak bir yer gösterin dedim. Ama yer gösteren olmadı.”

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum