Konyalılar bu projenin bitmesini bekliyor! Sanayi şehre yaklaşacak

Konya'nın yeni ulaşım alternatifi Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi tramvay hattı, sanayi bölgeleri ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı hızlandırarak hem trafiği rahatlatacak hem de hava kirliliğini azaltarak şehre nefes aldıracak.
Konyalılar bu projenin bitmesini bekliyor! Sanayi şehre yaklaşacak

Konya'nın ulaşım altyapısını güçlendirecek önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Tramvay Hattı projesi, sanayi bölgeleri ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı hızlandırarak Konya halkına büyük kolaylıklar sağlayacak.

YENİ HATTA 13 DURAK OLACAK

Proje kapsamında, Şehir Hastanesi'nden Yeni Sanayi Sitesi'ne kadar uzanan 11.2 kilometrelik yeni bir tramvay hattı inşa edilecek. Tramvay hattı üzerinde toplam 13 istasyon bulunacak ve bu istasyonların konumları, şehrin nüfus yoğunluğu, ticaret alanları ve önemli ulaşım düğüm noktaları göz önünde bulundurularak belirlenen yeni tramvay hattı sayesinde Konya'nın sanayi bölgelerinde çalışan işçilerin şehir içi ulaşımı büyük ölçüde kolaylaşacak.

konya-tramvay-5.webp

KONYA TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK

Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Tramvay Hattı tamamlandığında, Konya’nın sanayi bölgelerine erişimi hızlanacak ve şehir içi trafiği rahatlayacak. Bu yeni hat, özellikle sanayi bölgelerinde çalışan vatandaşların hızlı ve konforlu bir şekilde işlerine ulaşmalarını sağlayacak. Aynı zamanda, fosil yakıt kullanan otomobil trafik yoğunluğunu azaltarak Konya’daki hava kirliliğini azaltacak.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum