Konyalılar merakla bekliyor. Mevlana Türbesi'nin arkasına ne yapılacak?

Konyalılar merakla bekliyor. Mevlana Türbesi'nin arkasına ne yapılacak?
Konya'da Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme Projesi’nin tanıtılmasının üzerinden 6 ay geçti ancak projede henüz kazma vurulmadı.

Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme Projesi’nin tanıtılmasının üzerinden 6 ay geçti ancak projede henüz kazma vurulmadı. Konya’nın yeni yüzyılına damga vuracak projenin startının yıl sonu ya da 2025’in ilk günlerinde verilmesi bekleniyor

6 AYDIR GELİŞME YAŞANMADI

Konya’nın yeni dönemine damga vuracak en önemli projeler arasında yer alan Mevlâna Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi’nin tanıtımının üzerinden 6 ay geçse de temel atılamadı. Karatay Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen tarihi kentsel dönüşüm projesinde inşa faaliyetlerinin yılın sonu ya da 2025’in ilk günlerinde başlayacağı ifade ediliyor.

BÖLGEYE CANLILIK KATACAK

Proje ile Hazreti Mevlâna’nın türbesini içine alarak şehrin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak hedefleniyor. Bu önemli tarihi alan, modern standartlara uygun hale getirilerek ziyaretçilerin rahatça dolaşabilmesi sağlanacak. Aynı zamanda bu bölgeyi ticari, kültürel ve sosyal açıdan canlandırmak ve şehre yeni bir nefes kazandırmak da projenin amaçları arasında.

hedef-2025-2.jpg

MEVLEVİLİK KÜLTÜRÜ ANLATILACAK

Batı kısmında yer alan Hz. Mevlâna Türbesi'nin yakın çevresi, dinlenme alanları, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanlarıyla donatılacak. Projenin doğu kısmında ise bir Tanıtım Merkezi planlanıyor. Bu merkezde Hazreti Mevlâna Türbesi ve Dergâhının tanıtımı yapılacak ve Mevlevilik kültürü modern müzecilik teknikleriyle ziyaretçilere aktarılacak.

DARÜZZİYAFE KONYA MUTFAĞI

Proje kapsamında Mevlâna Hamamı, hamam önü dükkânları, muvakkithane ve imaret binaları yeniden ihya edilecek; eski kentsel dokuyu canlandırmak için de arasta tarzında sıra dükkanlar ve çarşılar ile geleneksel han yapılarının güncel bir yorumu inşa edilecek. Proje aynı zamanda Konya mutfağını tanıtacak bir Darüzziyafe Konya Mutfağını da içeriyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.