Konya'nın bilinmeyen tepeleri. Manzaranın seyrine doyum olmuyor

Konya’da şehre hakim tüm tepeler bir bir seyir tepesine çevrildi. Önce Tavusbaba, ardından Selçuklu Seyir Tepesi şimdi de Akyokuş projesi… Finalde ise Gevale Kalesi ile Takkeli Dağ olacak
Konya'nın bilinmeyen tepeleri. Manzaranın seyrine doyum olmuyor

Konya’nın hakim tepeleri belediyeler tarafından geliştirilen projelerle bir bir seyir tepesine dönüştürüldü. İlk olarak Meram’da Tavusbaba ardından Selçuklu Belediyesinin şehre armağanı olan Selçuklu Seyir Tepesi ve son olarak Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları hızla devam eden ve projenin birinci etabı hizmete giren Akyokuş projesi… Seyir tepesi projelerinin finali ise yine Selçuklu Belediyesi öncülüğünde kazı çalışmaları devam eden Gevale Kalesi ile Takkeli Dağ’da olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Meram Çamlıbel bölgesindeki yürüttüğü çevre düzenleme çalışması tamamlandı. Meram Çamlıbel’deki tarihi güzelliği ortaya çıkarmak için yürütülen çevre düzenleme çalışmaları kapsamında bölgeye hakim tepeden şehrin bir bölümünü panoramik olarak izleme imkanı sunuldu.

Sille Mahallesi'nde bulunan Selçuklu Seyir Tepesi, Konya manzarası ile yeni cazibe merkezi oldu. Selçuklu Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Selçuklu Seyir Tepesi eşsiz Konya manzarası ile görenleri büyülüyor. 1.300 metre rakımdaki seyir tepesi 35 bin metrekare yeşil alan, çim spor alanı, 119 kamelya, 210 araçlık otopark, lavabo, mescit gibi sosyal alanları ile ziyaretçilerine konforlu alan sunuyor.

AKYOKUŞ KASRI KONYA’NIN SİMGELERİNDEN OLDU

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Akyokuş Kasrı kısa sürede Konya’nın yeni cazibe merkezi oldu. Özellikle hafta sonları 200 bin civarında ziyaretçi çeken kafe ve restoranlar büyük ilgi görürken bina mimari açıdan da şehre önemli bir ahenk kattı.

Akyokuş Kasrı; Konya Mutfağı, Kafem, dinlenme alanları, toplantı salonları, seyir noktası, oyun alanları, Çocuk Mutfak Atölyesi, Mutfak Müzesi ve sergi alanları ile Konya’ya hizmet veriyor.

Akyokuş Kasrı’nın hemen karşısında ise “PALYE” düzenleme çalışmaları sürüyor. Burası tamamlanınca Akyokuş bambaşka bir kimliğe bürünecek.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.