Konya'nın bu ilçesi arı gibi çalışıyor! Kazanlar gece gündüz kaynıyor

Konya’nın en küçük ilçesinde halk gece gündüz yoğun mesai yapmaya başladı. Belediyeye ek gelir olması amacıyla kışlık salça üretimi başladı.
Konya'nın bu ilçesi arı gibi çalışıyor! Kazanlar gece gündüz kaynıyor

Konya’nın en küçük ilçelerinden Halkapınar Belediyesi, belediyeye ek gelir olması amacıyla salça işine girdi. Halkapınar Belediyesi tarafından kurulan tesiste üretilen ev tipi domates ve biber salçası yapımına başlandı.

whatsapp-image-2024-09-23-at-17-07-49-1.jpeg

Günümüzde doğal gıdaya dönüş olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Vardar, "Belediyemiz tesislerinde ev tipi salça üretiliyor. Artık günümüzde doğallığa yönelik bir yönelme başladı. Biz de kamu eliyle bu işin nasıl yapılabileceğini gösterme, üreticimizin elindeki domatesleri değerinde alma ve para kazandırma adına bu tesisi kurduk." diye konuştu.

whatsapp-image-2024-09-23-at-17-08-01.jpeg

Salçaların yakın bir zamanda tamamlanması planlanan Ereğli Yolu üzerindeki satış noktasında uygun fiyatlarla tüketicilere arz edileceğini ifade eden Başkan Vardar, “Tesis tamamlanıncaya kadar Saybaşı Sosyal Tesisleri’ndeki stantlarımızda ürün satışları olacak. Yöresel Ürün Satış Tesislerimizde ise bölgenin yöresel ürünü olan her şey satılacak. Odun ateşinde yufka, erişte, salça, turşu, ceviz, bandırma, beyaz kiraz reçeli başta olmak üzere bölgemizde çıkan, üretilen ne varsa satışını gerçekleştireceğiz” dedi

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.