Konya'nın en eski otelinde konaklayanlar ne kadar ödeyecek?

Konya'nın en eski otelinde konaklayanlar ne kadar ödeyecek?
Konya'nın en eski oteli hizmete girdi. Hem müze hem otel olan Obruk Hanı ziyaretçilerini ağırlayacak.

13. yüzyıldan günümüze ulaşan tarihi Obruk Hanı’nda restorasyon çalışmaları 2020 yılının başlarında başlamıştı. Konya'nın en eski oteli bugün düzenlenen tören ile hizmete girdi.

grlhoslwwaafbtg.jpeg

Resmi açılışının yapıldığı otel 15 Temmuz'dan itibaren rezervasyonlarını alarak misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Fiyat bilgisi ile ilgili karar aşamasında olan Karatay Yönetimi, önümüzdeki günlerde gecelik fiyatlarını kamuoyuna açıklayacak.

13. yüzyıldan günümüze ulaşan tarihi Obruk Hanı’nda restorasyon çalışmaları 2020 yılının başlarında başlamıştı. Büyük önem verilen ve Karatay Belediyesinin restorasyondan da öte tarihe saygı olarak gördüğü bu çalışmada tarihin izlerini bugüne en iyi şekilde taşımak amaçlandı.

grlhospw4ae551r.jpeg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Tarihi İpek Yolu'nun vazgeçilmez bir durağı olan Obruk Kervansaray Müze Otel'in yeniden hayat bulduğunu paylaşmaktan mutluluk duyuyor açılışını yapıyoruz" dedi. Başkan Kılca, "Tarihi dokuya uygun olarak tasarladık. Hem otel hem müze olan Obruk Han'ı ziyaretçilerini ağırlayacak. Yanında olan Kızören Obruğu'nun derinliği ise 170 metre. Çevre düzenlemesi yaparak hizmete sunduk" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.