Konya'nın en yüksek mahallesinin terazisi bu yükü çekmez!

Konya'nın gözde semtlerinden olma yolunda hızla ilerleyen Ardıçlı Toki, tehlikeli yolculuklara sahne oluyor. Dik rampalar adeta vatandaşları ürkütüyor
Konya'nın en yüksek mahallesinin terazisi bu yükü çekmez!

Konya'nın yeni kurulan ve gözde semtlerinden biri haline gelen, 10 bini aşkın nüfuslu Akademi Mahallesi Ardıçlı Toki Konutları endişeli yolculukları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Günlük yaşanan kazaların ardından mahalle sakinleri yetkili kurumlar tarafından acil tedbir alınması konusunda taleplerini dile getirirken ve bir an önce gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyor.

EYLÜL AYI TEHLİKE BOYUTUNU ARTIRACAK

Eylül ayında okulların açılması ile trafiğin yoğunlaşmasının beklenirken bu dönemde yolculukların daha da tehlikeli hale gelmesinden vatandaşlar endişe duyuluyor. Vatandaşlar, bölgede yaşanan kazalar sonucu rampalarda eksilen korkulukların tamamlanması, kavşaklarda sinyalizasyon sistemi kurulması, gerekli yerlere kasislerin yapılması, araçların geçişi sırasında zorlanmasına sebep olan kabaran asfaltların düzeltilmesi için yetkili kurumlardan acil müdahale bekliyor.

RAKIM FARKI BÜYÜK

Konya şartlarında rakım farkı göz önüne alındığında oluşan ekstra sorunlar yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor. Kış aylarında bu sorunların giderilmemesi durumunda ciddi kazalar yaşanabileceğini dile getiren mahalle sakinleri sorunların çözüme kavuşturulmasını talep ediyor.

MUHTARIN HAREKETE GEÇMESİ BEKLENİYOR

Konuyla ilgili mahalle muhtarının harekete geçmesini bekleyen vatandaşlar, "Şuan mahallemizin en yetkilisi muhtar. Komşularımız ile birlikte sürekli bu sorunları muhtarımıza iletiyoruz. Artık güçlü bir tavırla harekete geçmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum