Konya'nın eşsiz lezzeti Avrupa'ya damga vurdu! Resmen tescillendi

Konya'da yetiştirilen kendine has tadı ve aromasıyla ün salan Hüyük Çileği artık Avrupalı oldu. AB, Hüyük Çileği’ni resmen tescilledi
Konya'nın eşsiz lezzeti Avrupa'ya damga vurdu! Resmen tescillendi

Konya’nın coğrafi işaretli ürünlerinden lezzeti Konya ve ülke sınırlarını aşmış dünyaca ünlü Hüyük Çileği gündem oldu. Hüyük’te üretimi yaklaşık 16-17 yıl önce başlayan ve eşsiz aromasıyla kalitesi tescillenen Hüyük Çileği, Avrupa’da da tescillendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “AB’den tescil alan 25’inci ürünümüz: “HÜYÜK ÇİLEĞİ” bilgisiyle paylaştığı müjdeye göre eşsiz tadı ve benzersiz aroması olan Hüyük Çileği’nin kalitesi Avrupa Birliği tarafından tescillendi. Marka değeri iyice yükselen Hüyük Çileği’nin marka özelliğini ve kalitesini koruyabilmesi adına bölge genelinde ciddi çalışmalara imza atılıyor.

999.jpg

Çilek, doğaya uyumlu, meyveleri gıda ve sağlık açısından değerli olan mineraller, vitaminler, fenolik bileşikler ve organik asitlerce zengin olmakla birlikte pazarlama imkanlarının geniş olması, küçük aile işletmeleri için birim alandan yüksek gelir sağlaması, kullanım alanlarının yaygın olması itibari ile yetiştiriciliği her geçen gün yaygınlaşan ürünler arasında yer alıyor. Ülkemizde tarımı yapılan üzümsü meyveler içerisinde önemli bir yeri olan çilek, kolay çoğaltılabilmesi, kısa sürede meyveye yatması, diğer meyve bahçelerinde ara ziraat bitkisi olarak değerlendirilmesi gibi yetiştiricilik açısından önemli avantajlara sahip.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.