Konya'nın göl manzaralı parkına zam geldi! Ücretler 150 lira oldu

Konya'nın en çok sevilen mekanlarından biri olan ve eşsiz göl manzarası ile vatandaşlara nefes aldıran Sille Baraj Parkı'nın araç giriş ücretleri 50 lira oldu. Tekne turu ücretleri ise kişi başı 150 lira oldu.
Konya'nın göl manzaralı parkına zam geldi! Ücretler 150 lira oldu

Konya'nın 5 bin yıllık tarihi mekanında bulunan dev park, ziyaretçi akınına uğruyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl 15 lira olan ve ardından 20 lira olan araç giriş ücreti tekrardan zamlanarak 50 liraya yükseltildi. Konya'nın 5 bin yıllık tarihi değeri ve Selçuklu'nun gözde mekanlarından olan, tabiatın her rengini ve atmosferini barındıran Sille Baraj Park uzun bayram tatilinde birçok ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor.

sillebaraji07.jpg

Özellikle hafta sonları neredeyse adım atılacak yer kalmayan park, kafa dinlemek isteyenlerin tercihi oluyor. Ziyaretçilere doğada temiz bir nefes aldıran Sille Baraj Parkı, bayramlarda ziyaretçi akınına uğrayarak her yıl rekor tazeliyor.

sillebaraji09.jpg

TEKNE TURU FİYATLARI ARTTI

Sille Baraj Park, 1.985.000 m²’lik alanı ile Türkiye’de yapılmış en büyük parklardan biri. Park içerisinde 221.000 m² yüzey alanı ve 2.500.000 m³’lük tam doluluk kapasitesi ile Sille Himmet Ölçmen Barajı yer alıyor. Baraj çevresinde piknik alanları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, tırmanma parkurları yer alıyor. Öğrenciler ve izcilere yönelik olarak kullanılması amacıyla kamp alanları oluşturulan park içerisindeki gölette kayıkla gezinti yapılabiliyor. İçerisinde barındırdığı Sille Barajı'nda tekne turları ise devam ederken tur ücretleri de 100 liradan 150 liraya yükseltildi. Tekne turu ise yaklaşık 30 dakika sürüyor.

sillebaraji11.jpg

GİRİŞ ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Sille Baraj Parkı 2022 ve 2023 yılında araç başı giriş ücreti 20 liradan hizmet verirken, geçtiğimiz günlerde gelen zam ile birlikte 2024'ün fiyat güncellemesi yapıldı. Sille Baraj Parkı'na aracıyla girmek isteyen vatandaşlar artık 50 lira ücret ödeyecek. Söz konusu hizmet bedeli ise, eşsiz doğa manzarası, baraj manzarası, servis araçlar, büyük park, barbekü keyfi imkanı, ücretsiz lavabo ve otopark hizmeti için alınıyor.

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum