Konya’nın Kapadokyası'na akın ediyorlar! Kızlar Kayası eşsiz anlar sunuyor

Konya’da hem yerel hem de uluslararası turistler için keşfedilmeyi bekleyen büyüleyici bir mekan olan ve Konya’nın Kapadokyası olarak da adlandırılan Meram Kızlar Kayası bu yıl da şehrin en önemli turizm noktalarından birisi oldu
Konya’nın Kapadokyası'na akın ediyorlar! Kızlar Kayası eşsiz anlar sunuyor

Konya'nın Kapadokyası'na ziyaretçi akını... Dere Mahallesi’nde bulunan Kızlar Kayası bu sene de Meram’ın en çok ziyaretçi çeken noktalarından birisi oldu. Meram Belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmaları ile şehrin turizm ve sosyal yaşamına kazandırılan Kızlar Kayası, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Meram’ın yaz akşamlarını renklendiren Kızlar Kayası ilginç kayaç oluşumları ve efsanelere konu olan hikayesi ile dikkat çekiyor.
Kızlar Kayası, adını kireçtaşı oluşumlarından alır. Bu doğa olayının yıllar süren süreçler sonucunda oluştuğuna inanılır ve yerel halk arasında "Gelin Taşı" olarak da anılır. Kızlar Kayası'nın ortasında bulunan kocaman delik, birçok efsaneye ilham kaynağı olmuştur ve ziyaretçiler arasında romantik bir sembol olarak kabul edilir.

whatsapp-image-2024-07-29-at-22-54-52-1.jpeg

MERAM RUHUNU YENİDEN CANLANDIRDI

Konya’nın Kapadokyası Kızlar Kayası’nda gerçekleştirilen çevre düzenlemesinin kendileri için özel bir öneme sahip olduğunu ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Meram Bağı ile başlayarak Meram Millet Bahçesi’ne kadar uzanan 1,5 kilometre çap aralığındaki tarih, turizm ve kültür rotası bizim gönlümüzde tüm bu yatırımlarımız içerisinde apayrı bir yere sahip. Kızlar Kayası Çevre Düzenlemesi’nin de bulunduğu rotada yer alan Meram Bağı, Lavanta Bahçesi, Kızlar Kayası, Meram Köprüsü, Tavusbaba, Aydın Çavuş, 80 Binde Devri Alem Parkı ve Meram Millet Bahçesi, Vadi-i Meram’ı adeta inci bir gerdanlık gibi süsledi. Kızlar Kayası Çevre Düzenlemesi başlı başına Meram ruhunu yeniden canlandırması bakımından çok değerli bir proje ama değerini bu inci gerdanlığın bir parçası olmakla da alıyor” dedi.

whatsapp-image-2024-07-29-at-22-54-52-2.jpeg

Kızlar Kayası’nda gerçekleştirilen çevre düzenlemesi hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “ Meram’ın bu yeni cazibe merkezi ve Dere’nin güzelliğine güzellik katacak çalışmalar 24 bin metrekarelik bir alanın 10 bin metrekaresinde projelendirildi. Alanın en dikkat çekici bölümü çevre düzenlemesi ve aydınlatma çalışmaları oldu. Merdivenlerle adeta bir seyir terası oluşturuldu. Güneşin doğuşundan batışına, gece ışıltısından gündüz görüntüsüne kadar her yönüyle masal kitabından çıkmış bir görüntü ve hüviyet kazandırıldı. Destansı güzelliğe sahip Dere Mahallemiz, yeni bir güzelliğe daha kavuştu. Bu doğal yapılar, pek çok efsane ve hikayeye konu olmuştur. Ama ben inanıyorum ki, burayı ziyaret eden her insan, asıl hikayeyi bundan sonra kendisi yazacak.”
Kızlar Kayası, doğa severler ve fotoğrafçılar için mükemmel bir mekan sunarak tam bir doğal stüdyo oldu. Eşsiz kireçtaşı oluşumları, güneş ışığının değişkenliğiyle gün boyunca farklı renklere bürünerek görsel bir şölen sunan akşamları ise ışıklandırmalarla rengarenk olan kayalıklar arasında yürüyüp keyifli bir gün geçiren ziyaretçiler Kızlar Kayası’na tam not veriyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum