Konya'nın o bölgelerinde sağanak etkili olacak!

Konya'nın o bölgelerinde sağanak etkili olacak!
Konya'da batı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava durumu büyük ölçüde parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Özellikle Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinde yağış beklendiği belirtiliyor.

Konya’da ise hava sıcaklığının 18°C ile 28°C arasında seyredeceği, batı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Kentte yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, yağışın özellikle batı bölgelerinde yoğunlaşacağı öngörülüyor.

indir-6.jpg

Rüzgar ve Yağış Uyarısı


Genel olarak kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif ve orta kuvvette esmesi beklenen rüzgar, Konya'da da zaman zaman etkili olabilir. Ayrıca, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Meteoroloji yetkilileri, olası ani sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor. Özellikle tarım faaliyetleri ve açık hava etkinlikleri için olası risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.