Konya'nın zirvesindeki göl! Torosların içinde bir doğa harikası

Konya'da el değmemiş bakir tabiatı ve capcanlı mavi suları ile ‘Toroslar’ın Nazar Boncuğu’ olarak anılan Dipsiz Göl, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri oldu.
Konya'nın zirvesindeki göl! Torosların içinde bir doğa harikası

Konya'nın Bozkır ilçesi ile Antalya'nın Akseki ilçesi ile sınırında bulunan Dipsiz Göl, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri oldu.
Toros Dağları'nın kuzey yamaçlarında 1702 metre rakımda bulunan Dipsiz Göl, sızıntılarla beslendiği için masmavi suyu ile her mevsim aynı seviyede, aynı berraklıkta görenleri kendine hayran bırakıyor.

whatsapp-image-2024-08-17-at-11-56-42-1.jpeg

Hafta sonları Konya başta olmak üzere doğa harikası gölü görmek, gölde balık tutmak, yüzmek ve piknik yapmak için gelen çok sayıda doğasever ve fotoğraf tutkunu, bölgede hoşça vakit geçiyor.
Dipsiz Göl'e hafta sonları özellikle Antalya, Manavgat, Akseki ile Konya'nın Bozkır, Seydişehir ilçelerinden çok ziyarete gelenler oluyor.

whatsapp-image-2024-08-17-at-11-56-42.jpeg

1702 metre rakımda bulunan ve yaklaşık 72 metre derinliğe sahip olan Dipsiz Göl, özellikle yaz döneminde sıcaktan bunalanların adresi oluyor. el değmemiş bakir tabiatı ve capcanlı mavi suları ile ‘Toroslar’ın Nazar Boncuğu’ olarak anılan göl aynı zamanda eşsiz nilüfer çiçekleri ile misafirlerine tam bir görsel şölen yaşatıyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.