KonyaRay projesi hayata geçiyor. Dev kaynak ayrıldı, 90 bin kişi kullanacak
Konya'nın ulaşımını kısaltacak olan proje KonyaRay projesi için kamu tarafından aktarılacak kaynak miktarı belli oldu. Şehrin bir çok noktasında demir yolu çalışmaları devam ediyor. 20 kilometrelik konvansiyonel demiryolu yapımında kullanılacak bu kaynakla birlikte KonyaRay projesi de büyük ölçüde tamamlanacak.
2 MİLYAR TL BÜTÇE AYRILDI
2025 Yılı Yatırım Programı'na KonyaRay projesine 2 milyar TL bütçe ayrılacak. 20 kilometrelik konvansiyonel demiryolu yapımında kullanılacak bu kaynakla birlikte KonyaRay projesi de büyük ölçüde tamamlanacak. Hattın 2026 yılı başında hizmete girmesi planlanıyor.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen KonyaRay, Banliyö Hattı Projesi, Konya'nın ulaşım sektöründe çağ atlatacak bir vizyonla planlandı. KonyaRay Banliyö Hattı Projesi'nin temel hedefi, kara yolu ile bir saat süren yolculukları 30 dakikaya düşürerek, Konya şehir içi ve çevresindeki ulaşımı daha hızlı, etkin ve konforlu hale getirmeyi amaçlıyor. Proje, aynı zamanda sanayi bölgeleri ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı optimize ederek işçi taşımacılığına önemli bir katkı sağlayacak.
GÜNLÜK 90 BİN KİŞİ KULLANACAK
Günlük 90 bin yolcuya hizmet vererek, Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerindeki sanayi bölgeleri ile organize sanayi bölgeleri arasında kesintisiz ve konforlu bir ulaşım sağlayacak KonyaRay, sabah ve akşam saatlerinde oluşan trafik yoğunluğunu azaltarak şehir içi ulaşımı daha etkin ve sürdürülebilir hale getirecek. İşçi taşımacılığında önemli bir rol üstlenerek sanayi bölgelerine daha verimli bir ulaşım sağlanacak.
Kaynak:Mustafa KAYA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.