Konya'ya sıcak hava dalgası geliyor! Vatandaşlara hafta sonu fırsat olacak

Sonbaharın gelmesi ile birlikte hava sıcaklıklarındaki düşüş Konya'da iyice hissedilmeye başlandı. 20 derece civarında giden sıcaklıklar hafta sonu 29 dereceye kadar çıkacak.
Konya'ya sıcak hava dalgası geliyor! Vatandaşlara hafta sonu fırsat olacak

Konya sıcak hava dalgası ile kavrulacak. 26 Eylül'den itibaren şehri etkisi altına alması beklenen sıcak hava hafta sonunda vatandaşlara piknik ve geziler için fırsat sunacak.

MEVSİME GÖRE CİDDİ SICAKLIK

Konya'nın amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir sıcak hava ile ilgili bilgiler verdi. Demir, "29 - 30 Eylül arası sıcaklıklar 27-29 derece arasında seyredecek. Mevsimine göre ciddi bir sıcak. 1 Ekim'de ise sert bir düşüş ile 17-18 derecelere düşmesi bekleniyor. 1 Ekim sonrası ise mevsim normallerinde devam etmesi bekleniyor" dedi.

YAĞIŞLAR NE ZAMAN GELECEK?

Yağışlarla ilgili bilgiler veren hava tahmincisi Kuttusi Demir, "30 Eylül akşam ve gecesi cephe yağışına bağlı hızlı ve etkili bir yağış potansiyeli belirdi. Bu tür yağışlar genellikle ovaya inemediği için sadece batı ilçelerimizde beklenti oluşmuş. Eğer kırmızı ile işaretlediğim bölgede AB oluşup destek yaparsa o zaman il geneli etkili bir yağış olur. Vade uzun olduğu için değişimler devam edecek. İnşallah güzel değişimler olur" ifadelerine yer verdi.

YAĞIŞLAR BUGÜN ŞEHRE UĞRAYABİLİR

Yağışlı hava için tahminini söyleyen Demir, "Bu sistem 2 gün önce Balkanlar'da ve Doğu Avrupa'daydı. Sonra Balkanlara indi. Sonra Marmara Sonra Ülkenin kuzey ve batısı. Her güncellemede bir adım bize yaklaşıyor. İnşallah akşam güncellemesinde de il geneli olarak bize yarar" şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.