Konya'ya yeni orman yapılacak! 85 bin adet ağaç dikilecek

Konya'nın bir çok ilçesinde ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda bu ilçeye 8 bin 500 ağaçlık yeni orman yapılacak.
Konya'ya yeni orman yapılacak! 85 bin adet ağaç dikilecek

Konya'nın geleceği için çalışmalar devam ediyor. Daha yeşil bir Konya için harekete geçen ekipler ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. llgın Orman İşletme Müdürlüğü Akşehir ATM Şefliği Karabıyık Ağaçlandırma Uygulama Projesi kapsamında 85 bin ağaç dikimi için harekete geçti. Proje Sarayönü ilçesi Karayıbık Mahallesi'ne yapılacak. Sarayönü ilçesine yapılan Millet Bahçesi'nin ardından yapılacak olan bu orman ilçenin geleceğini güvence altına alacak.

İHALEYE ÇIKTI

Karabıyık Mahallesi'ne yapılacak olan orman Ilgın İlçe Orman İşletme Müdürlüğü Akşehir ATM Şefliği tarafından ihaleye çıkartıldı. Söz konusu ilan ile ilgili İlangov.tr'de yer alan bilgide, "llgın Orman İşletme Müdürlüğü Akşehir ATM Şefliği Karabıyık Ağaçlandırma Uygulama Projesi 85000 Adet Tüplü Fidan Dikimi ve 4,7 Km Dikenli Tel Çit İhata Tesisi işleri yaptırılacak" ifadelerine yer verildi. Sarayönü İlçesi, Karabıyık Mahallesi (Ada 130, Parsel 12) Karabıyık Ağaçlandırma Uygulama Projesinin büyüklüğü ise 5 kilometreye yakın olacak. İhale ise Ilgın Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Müdür Yardımcısı Odasında 02.10.2024 tarihinde, saat 10:00'da yapılacak.

MİLLET BAHÇESİ ÇEKİM MERKEZİ OLDU

Sarayönü ilçesine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Beşgöz Gölü, 6 yıllık temizlik çalışması sonucu 45 bin metrekareden 300 bin metrekare büyüklüğe ulaştırıldı.

rwa9yifpxczo8hdheggrq1zuj96kkngbhpxrafjg.jpg

Mayıs ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi iş birliğinde millet bahçesi haline getirilen Beşgöz Gölü Millet Bahçesi, hafta sonu piknikçilerinin uğrak mekanlarından biri haline geldi.

*CİHAD ALPAN - BBN HABER

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.