Lezzet Payitahtı Konya’da ocaklar Şeb-i Arus için harlandı

Lezzet Payitahtı Konya’da ocaklar Şeb-i Arus için harlandı

Gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ulusal Listesi’ne dâhil olan Konya Mutfağı, 7-17 Aralık’ta düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerinde yerli ve yabancı misafirlerin damaklarında iz bırakmaya hazır

Anadolu’nun lezzet başkenti, gastronomi kenti Konya’da tüm şehir olduğu gibi mutfaklar da Şeb-i Arus’a hazır. Huzurun, hoşgörünün ve misafirperverliğin şehri Konya, 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Hz. Mevlana’nın Vuslatının 751. Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında birbirinden kültürü, sanatı, tarihi, şehirciliği ve mistik havası kadar lezzetleriyle de öne çıkacak. Kadim bir geleneğe sahip Konya Mutfağı’nın eşsiz lezzetleri 10 gün boyunca konukların damaklarını şenlendirecek.

img-20241207-004349.jpg

20 BİNDEN FAZLA KONUK BEKLENİYOR

Yerli ve yabancı 20 binden fazla konuğun geleceği Konya’da restoranlar en özel menülerini hazırlarken, bamya çorbasından arabaşına, etliekmekten yağ somununa, Konya Tiridi’nden Hassaten Lokma’ya, yaprak sarmasından su böreğine, fırın kebabından kuzu güvecine kadar envai çeşit lezzet damak çatlatacak.

img-20241207-wa0003.jpg

Görenlerin “hayır” diyemeyeceği, tadanların müdavimi olacağı Konya Mutfağı; Selçuklu sarayları ve Mevlevi adetlerinin karışımından oluşur. Osmanlı mutfağının etkisiyle de şekillenen Konya mutfağında genellikle kuzu ve koyun eti tüketilir.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.