Lezzet Payitahtı Konya’da ocaklar Şeb-i Arus için harlandı
Anadolu’nun lezzet başkenti, gastronomi kenti Konya’da tüm şehir olduğu gibi mutfaklar da Şeb-i Arus’a hazır. Huzurun, hoşgörünün ve misafirperverliğin şehri Konya, 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Hz. Mevlana’nın Vuslatının 751. Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında birbirinden kültürü, sanatı, tarihi, şehirciliği ve mistik havası kadar lezzetleriyle de öne çıkacak. Kadim bir geleneğe sahip Konya Mutfağı’nın eşsiz lezzetleri 10 gün boyunca konukların damaklarını şenlendirecek.
20 BİNDEN FAZLA KONUK BEKLENİYOR
Yerli ve yabancı 20 binden fazla konuğun geleceği Konya’da restoranlar en özel menülerini hazırlarken, bamya çorbasından arabaşına, etliekmekten yağ somununa, Konya Tiridi’nden Hassaten Lokma’ya, yaprak sarmasından su böreğine, fırın kebabından kuzu güvecine kadar envai çeşit lezzet damak çatlatacak.
Görenlerin “hayır” diyemeyeceği, tadanların müdavimi olacağı Konya Mutfağı; Selçuklu sarayları ve Mevlevi adetlerinin karışımından oluşur. Osmanlı mutfağının etkisiyle de şekillenen Konya mutfağında genellikle kuzu ve koyun eti tüketilir.
Kaynak:Mustafa KAYA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.