Türkiye'de sanatın kalbi Konya'da Türk Müziği okullarında atacak
Konya'nın kültür ve sanat hayatı için kritik öneme sahip yeni bir gelişme yaşandı. Şehirde adeta sanatın kalbinin atacağı Türk Müziği Ortaokulu ve Güzel Sanatlar Türk Müziği Lisesi'nde atacak. Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde açılacak eğitim sanat okulları için düğmeye basıldı. Lise ve ortaokulun açılması için iki kurum arasında protokol imzalanırken, açılacak okullar ile Türk müziği alanında eğitim-öğretim hizmetlerinin niteliğini arttırması ve sanat alanda donanımlı sanatkârlar yetiştirmesi bekleniyor.
Konya'da Sanat İçin İmzalar Atıldı
İmza törenine, Konya Valisi İbrahim Akın, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve ilgililer katıldı.
Protokol kapsamında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Okullar Türk sanat Hayatına büyük Katkıda Bulunacak
Sadece Konya için değil Türkiye'nin genelinin kültür hayatı için faydalı olacak bu protokol kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılacak Güzel Sanatlar Türk Müziği Ortaokulu ve Güzel Sanatlar Türk Müziği Lisesine, NEÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarının sağlayacağı katkılarla; Türk müziğine özgü eğitim-öğretim programlarının, müfredatlarının, kaynaklarının geliştirilmesi, öğrenci ve öğretmenlerin sanat-icra duyarlılık ve yeterliliklerinin güçlendirilmesi akademik başarının ufuklarının ortaokul düzeyinden başlayarak pekiştirilmesi amaçlanacak.
Yüzlerce Sanatçı Bu Okullardan Çıkacak
Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile açılacak olan, ülkemizin millî ve manevi değerleri temelinde oluşarak gelişen mûsikîmizin sanat unsurları ile eğitim-öğretimin tezyin edilmesi ve pekiştirilmesi amacına matuf Güzel Sanatlar Türk Müziği Ortaokulu ve Güzel Sanatlar Türk Müziği Lisesi program ve süreçleri doğrultusunda öğrenciler, ortaokul ve lise eğitimleri ile elde edecekleri 8 yıllık güçlenmiş donanımları ve kazandıkları aşamalar ile Türk müziği alanında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitim süreçlerine de erişebilme imkânlarına sahip olacaklar
Türk müziği alanında akademik seviyenin yükseltilmesi ile ülkemizin ihtiyaçları, hedefleri ve geleceği için nitelikli ve donanımlı sanatkârlar ve sanatçı akademisyenler yetiştirilmesi amacı doğrultusunda yurdumuzun Türk müziği alanında ihtiyaç duyduğu insani değerlere vakıf, ecdadından miras milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, sanat algısı, sanat ahlâkı ve icrâ becerileri yüksek nitelikli sanatçı, akademisyen, öğretmen insan kaynağının artırılmasında büyük katkı sağlanmış olacaktır. Protokol Konya’da, Güzel Sanatlar “Türk Müziği” Ortaokulu ve Güzel Sanatlar “Türk Müziği” Lisesinin açılması ve 2025-2026 eğitim-öğretim yılında faaliyete girmesi için Bakanlığa müracaatta bulunulması sürecinde büyük önem arz etmektedir.
Kaynak:Abdulğani ÇİFTÇİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.