Yine Konya'da yükseliyor! Bu yapı Türkiye'deki üniversiteleri kıskandıracak

Dijital olarak sınırsız, fiziki olarak 1 milyon kitap kapasitesine sahip bir kütüphane, manzarasıyla, zengin içeriği ve projesiyle Türkiye’nin en güzel kütüphanelerinden biri olacak
Yine Konya'da yükseliyor! Bu yapı Türkiye'deki üniversiteleri kıskandıracak

Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından yaptırılan kütüphane Türkiye’nin en güzel ve özel kütüphane projeleri arasında yer alıyor. Konya manzaralı kütüphane içerisinde adeta yok yok! Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı tarafından Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne Konya’ya ve bilim dünyasına kazandırılacak muhteşem eser yakın bir dönemde kapılarını kitap dostlarına açacak. “Yakında, yeni yerleşkemizde bir milyon kitap kapasiteli, Türkiye’nin en güzel kütüphanelerinden biri yükselecek” müjdesini paylaşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu; kitaplarıyla, veri tabanlarıyla, çalışma alanları ve imkânlarıyla Türkiye’de parmakla gösterilecek bir kütüphane olacağını ifade etti.

whatsapp-image-2024-09-11-at-12-41-01-1.jpeg

Zorlu, “Kısa süre içerisinde heyecanla tamamlamayı planladığımız, Konya’nın hatta Türkiye’nin önemli değerlerinden biri haline gelecek olan kütüphanemiz 7 gün 24 saat boyunca açık olacak. Dijital olarak sınırsız, fiziki olarak 1 milyon kitap kapasitesine sahip bir kütüphaneden bahsediyoruz. Bu kütüphane modern ve akıllı bir bina olarak kurgulanan bu yapı büyüklüğü, standartları ve donanımıyla Türkiye’deki üniversite kütüphaneleri içerisinde ilk beşte yer alacak. Burası Türkiye’nin hem fiziki hem dijital anlamda sayılı kütüphanelerinden birisi olacak. Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-09-11-at-12-41-02.jpeg

NECMETTEN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ KÜTÜPHANE;
NEÜ Köyceğiz yerleşkesinde şehre hakim bir konumda bulunup 20.000 m² inşaat alanına sahip toplam 4 kattan oluşan bir binadır.
20.000 m² Kapalı Alan (Üniversite Kütüphaneleri İçerisinde İlk 5’te)
2000 Kişilik Panoromik Okuma Salonu
1 Milyon Basılı Kitap Kapasitesi
7/24 Hizmet İmkanı
Toplamda 200 Kişilik Randevu Çalışma Odaları
Aynı Anda Yaklaşık 2500 Kişiye Hizmet Verebilme Kapasitesi
Dijital Kütüphane Hizmetleri ve Güvenlik Sistemleri
Akıllı Raf Hizmetleri
Tematik Dijital, Sanat, Müzik Kütüphaneleri
Engelli Kütüphane Hizmetleri Alanları
Sergi, Fuaye ve Bilimsel Etkinlik Alanları

Akıllı Bina Sistemleri
Yeşil Bina Uygulamaları
Öğrencilerin yanı sıra akademik camianın ve tüm vatandaşların istifade edebileceği kütüphanenin, bilim insanları, tanınmış yazarlar ve kanaat önderleri ile buluşulabilecek etkinlikleri ile şehrin en uğrak mekanlardan biri olması hedefleniyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.