3 kaşık tatlısı tarifi

3 kaşık tatlısı tarifi

Yumurta ve şekeri çırpma kabında köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmayı sürdürün. Hamur kıvamına gelince cevizi de ilave edin. Hepsini karıştırıp yağlanmış fırın kabına dökün. Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin. Tatlının üzeri kızarınca fırını kapatıp ağzı açık halde 10 dakika içeride dinlendirin. Bu sırada süt ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın. Ilınan tatlının üzerine şekerli sütü döküp tatlının sütü çekmesini ve soğumasını bekleyin. Sütü çeken tatlıyı buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra dilimleyip tabaklara alın. Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi serpip servis edin.

MALZEMELER

-3 adet yumurta

-3 yemek kaşığı şeker

-3 yemek kaşığı süt

-3 yemek kaşığı sıvı yağ

-3 yemek kaşığı un

-3 yemek kaşığı irmik

-1 paket vanilin

-1 paket kabartma tozu

-Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için:

-2,5 su bardağı süt

-6 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

-Hindistan cevizi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.