Balkabağı faydaları saymakla bitmiyor!
Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, birbirinden farklı yemekler, tatlılar yapabileceğiniz vitamin ve mineral deposu balkabağının faydalarını anlattı. “Bağışıklık sisteminizi balkabağı ile güçlendirin” diyen Budak, “Balkabağı, antioksidan özellik gösteren A, C ve E vitaminlerinden zengin içeriğiyle vücut direncini artırıyor ve hastalıklardan koruyor. 1 porsiyon (100 g) balkabağı 13,8 mg C vitamini içerir ve yetişkin erkeklerin günlük C vitamini ihtiyacının %15,3'ünü, yetişkin kadınların ise %18,4'ünü karşılar. Balkabağı göz sağlığı için birebir. Balkabağında bolca bulunan lutein ve zeaksantin karotenoidleri sarı nokta hastalığı, katarakt ve zararlı ışınlardan gözü korur. A vitamini içeriğiyle de alacakaranlıkta gözün ışığa uyumunu sağlayarak görüş kabiliyetini artırır. Balkabağı, C vitamini içeriğiyle kolajen üretimini destekleyerek cildin daha genç görünmesine yardımcı oluyor; E vitamini içeriğiyle cildi nemlendirici etki gösteriyor ve parlaklığını artırıyor; A vitamini içeriğiyle de güneş ışığı, sigara, çevre kirliliği gibi unsurların neden olduğu serbest radikallerin olumsuz etkilerinden cildi koruyor” dedi.
KALP DOSTU BALKABAĞI...
“Kabızlığın çözümünü balkabağında bulabilirsiniz” diyen Budak, balkabağının yüksek lif içeriğiyle bağırsak hareketleri artırmak içi birebir olduğunu yoğurt ve yulaf karışımı ile kabızlık probleminin çözüleceğini ifade etti.
Budak balkabağının diğer faydalarını ise şöyle sıraladı: “Balkabağı potasyum içeriğiyle kan basıncını düzenleyerek ve çözünür lif içeriğiyle de kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığını korur. Balkabağı yüksek lif içeriğiyle uzun süre tokluk sağlıyor ve yeme ataklarınızın önüne geçiyor. Üstelik 100 gramında yalnızca 41 kkal içeriyor... Balkabağını ezip tarçın ile birleştirdiğinizde de tatlı ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olacak.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.