Yayınlanma:
Dingil çorbası tarifi
MALZEMELER
1 çay bardağı bulgur
Yarım kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 litre kadar soğuk su
1 yemek kaşığı höşmerim
Soğanları ince ince doğrayın. Geniş bir tencerede ısıtılan zeytinyağı ile soğanları kavurun. Ardından höşmerimi de ekleyin ve kavurmaya devam edin. Toz kırmızı biber ve bulgur ekleyin. Bulgur kavrulduktan sonra suyunu ilave edin. Su, çorbanın iyi özleşmesi için soğuk tercih edilmelidir. Kaynayana kadar karıştırın. Çorbanız 15-20 dakika içinde yemeye hazır. Servis ederken üzerine karabiber serpin ve limon sıkın.
Resmi İlanlar
Konya Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.