Evde ekmek nasıl yapılır? Evde ekmek yapımı tarifi

Evde ekmek nasıl yapılır? Evde ekmek yapımı tarifi

Evde ekmek yapımı kuru maya ile nasıl olur? Diğer yandan mayasız ekmek yapımı da araştırılıyor. Mayalı ve mayasız ekmek tarifleri sokağa çıkmanın kısıtlandığı günlerde en yoğun aratılan konular arasında. Lezetli ve sıcacık evde ekmek tariflerini derledik. Evde ekmek yapımı mayalı nasıl olur? İşte, evde ekmek yapımı tarifi mayasız

Evde ekmek pişirme hiç bu kadar kolay olmamıştı! Evde organik ekmek yapımı, evde ekmek yapımı nefis tarifler haberimizde. Fırın hamurundan evde ekmek yapımı malzemeleri ve tarifi merak ediliyor. Mayalı ekmek yapımında püf nokta, hamurun belli bir süre mayalanmış olmasıdır. Mayasız evde ekmek yapımında ise unun diğer malzemelerle kontrollü şekilde karıştırılması öenmlidir. Evde ekmey yapımı ayrıntıları...

EKMEK YAPIMI MALZEMELERİ

500 gr (4. 5-5 su bardağı) un1. 5 su bardağı ılık su1. 5 tatlı kaşığı tuz1. 5 tatlı kaşığı şeker1 paket instant kuru mayaÜzeri için:1 tatlı kaşığı un2 yemek kaşığı su

MAYALI EKMEK YAPIMI TARİFİ

Mayayı bir kaseye alıp üzerine yarım çay bardağı ılık suy ilave edilir. Bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletilir. Bu sıradaUnu bir kaba alıp üzerine bekletilen mayayı, şekeri, tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra su ilavesi yapıp ve yoğurulur. Yumuşak, ele yapışmayan hamur elde edildikten sonra bir kaba konularak üzeri örtülür, ılık ortamda 40-45 dakika bekletilir.Hamur mayalandıktan sonra istenilen şekil verilir. Tepsi yağlanır ya da pişirme kağıdı kullanılır. Ekmek hamuru tepsiye alınır ve üzerine bir miktar su sürülür ve un sepilir. 20 dakika o halde üzeri kapatılarak bekletildikten 18-190 derecede pişirilir.

MAYASIZ EKMEK YAPIMI MALZEMELERİ

1 çay bardağı su1 çay bardağı süt1,5 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket kabartma tozu2,5 – 3 su bardağı un

MAYASIZ EKMEK YAPIMI TARİFİ

Tüm malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır. Bu durumda un yavaş yavaş eklenir. Hamur ele yapışacak şekilde olmalı. Hamu uzun süre yoğurulmadan hazırlanmalı. Ekmek hamuru yağlanmış ve unlu bir kaba alınır. İstenirse üzerine susam ya da çörek otu serpilebilir.Hamura şekiller verildikten sonra 180 derecelik fırına pişirilmek üzere sürülür. Ekmeklerin üzeri kızarana kadar 35-40 dakika pişirilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.