Evdeki balık kokusu nasıl giderilir?
Şimdi tam mevsimi… Şöyle tavada nar gibi kızarmış bir balığa kim hayır diyebilir? Ya da fırında pişmiş olanca lezzeti ve albenisi ile iştah kabartan bir balığa… Dikensiz gül, kusursuz güzel olmazmış ya yemesi keyifli bu lezzet harikasının kusuru da kokusu! Balığı hazırlamak ve yemek ne kadar keyifli olsa da, sonrasında eve sinen balık kokusu canınızı sıkabilir. Hatta sırf bu yüzden evde balık pişirmekten vazgeçenler bile oluyor. Ancak bazı bilgileri kullanarak eve sinen balık kokusundan tamamen kurtulabilir, yemeklerinizi büyük bir keyifle hazırlayabilirsiniz. Adeta tüm apartmanı saran, ev hanımlarının kabusu olan balık kokusunu kolayca gidermenin yollarını derledik.
Mesela balık kızarttıktan sonra kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız. Göreceksiniz evinizin kokusu değişecek.
LİMON ÇÖZÜMÜNÜZÜN ADRESİ OLABİLİR!
Balık kokusuna en iyi gelen şey limondur. Balık pişirdikten sonra ortaya çıkan kötü kokuyu gidermek için limonu dilimleyin. Tavadaki kızgın yağın içerisinde kestiğiniz limon dilimlerini ekleyin ve kızartın. Bu esnada kokunun dağıldığını göreceksiniz.
Balığı pişirirken kokusunu önlemek için, pişirme kabının içerisine defne yaprağı da koyabilirsiniz. Ya da pişirmenin ardından bir tencereye sirke, çubuk tarçın ve karanfil koyarak kaynatırsanız da evinizdeki kötü kokudan eser kalmayacaktır.
Hatta bu işlemi kimyasal yumuşatıcılarla da yapabilirsiniz. Bir kapta bir miktar suya atacağınız bir kapak yumuşatıcı kaynatılınca da sonuç inanılmaz olacaktır.
Limon kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra ocağın en küçük bölmesinde, kısık ateşte yakmak ve sirkeli su ile yapılacak temizlik de balık kokusu ile savaşmanızda size yardımcı olacaktır.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.