Günün tarifi: Arap kebabı ve patatesli köfte
Kıymalı harç için tereyağını eritip kıymayı kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan katıp kavurmaya devam edin. Doğranmış biber, domates, salça, tuz, karabiber ve en son maydanoz ekleyip ocaktan alın. Patates köftesi için patatesleri haşlayın ve ezin. Bulguru yıkayın ve ıslak olarak kabarması için 5-6 dakika dinlendirin. Kabaran bulgurun içine soğanı rendeleyin. Zeytinyağı, maydanoz, salça, kimyon ve tuz ekledikten sonra iyice yoğurun. Ilınan patatesi üzerine ekleyip yoğurmaya devam edin. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp çiğ köfte gibi şekillendirin. Kıymalı harcı servis tabağının ortasına koyun. Etrafına patatesli köfteleri dizip servis yapın.
MALZEMELER
-Yarım kg dana kıyma
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2'şer adet soğan ve domates
-7-8 adet acı sivri biber
-1 çorba kaşığı domates salçası
-4 adet patates
-4 su bardağı ince bulgur
-1 adet soğan
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-1 çora kaşığı acı biber salçası
-1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.