Günün Tarifi: Bezelyeli Küp Şnitzel
Soğanı temizleyip yemeklik doğrayın. Bir tencerede margarini eritip soğanları ekleyin ve 2 dakika kavurun. Bezelyeyi, suyu ekleyip 15 dakika pişirin. Üzerine limon kabuğunu, kekiği, tuz ve karabiberi de ilave edin. Bezelyeler pişince ocaktan alıp, servis tabağına yerleştirin. Yumurtaları çırpın. Tavuk etini çok küçük olmayacak şekilde küp küp kesip, tuz ve karabiber ekleyin. Önce una, arkasından yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Kızarmış tavukları bezelyelerin üzerine yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
-Bir buçuk su bardağı bezelye
-1 adet orta boy soğan
-3 çorba kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
-1 su bardağı sıcak su
-Tuz, kekik, karabiber
Şnitzel için:
-500 gram tavuk eti
-5 çorba kaşığı un
-2 adet yumurta
-Tuz, karabiber
-6 çorba kaşığı galeta unu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.