Günün Tarifi: Çilekli Dondurulmuş Muhallebi

Günün Tarifi: Çilekli Dondurulmuş Muhallebi

Günün Tarifi: Çilekli Dondurulmuş Muhallebi

Sütün içine pirinç unu koyup iyice erimesini sağlayın. Ocağa oturtup, kalan malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kabarcıklar çıkana dek pişirin. 2 Orta boy yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Çileklerin bir kısmını enlemesine bir kısmını boylamasına dilimleyip kalıbın tabanına ve yanlarına yerleştirin. 3 Muhallebiyi kalıba döküp, tezgaha hafifçe birkaç kez alttan vurarak arada kalmış hava kabarcıklarının çıkmasını ve muhallebinin tam yerleşmesini sağlayın. 4 Derin dondurucuda iyice dondurup, servis tabağına ters çevirip çıkarın. Yeme kıvamına gelene dek oda sıcaklığında dinlendirin. Dilimleyip soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER

3/4 litre soğuk süt

3 çorba kaşığı pirinç unu

100 gram badem unu

30 gram hindistan cevizi tozu

2 adet püre haline getirilmiş muz

3 çorba kaşığı hindistan cevizi şekeri

3 çorba kaşığı bal

1 tatlı kaşığı vanilya ekstratı

Kalıbı Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı zeytinyağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.