Günün Tarifi: Fırında Hindi

Günün Tarifi: Fırında Hindi

Günün Tarifi: Fırında Hindi

Patlıcanları küp doğrayıp, üzerlerine tuz serpin ve 10 dakika dinlendirin. Yıkayıp, kurulayın. Daha sonra zeytinyağında renk değiştirene dek kızartın ve kenara alın. Hindi etini tencereye alıp, kavurun. İnce doğranmış soğanı, ardından sarmısağı ilave edip soteleyin. Dilimlenmiş mantar ekleyip karıştırın. Pişmiş patlıcanı, biber ve domates salçasını, tuz ve karabiberini ilave edip iyice karıştırın. Beşamel sos için tereyağını eritin. Un ekleyip karıştırın. Ardından azar azar sütü ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, ocaktan alın. Hindi soteyi fırın kaplarına alın. Üzerlerine beşamel sos gezdirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk değiştirene dek pişirin.

MALZEMELER

-1 kg kuşbaşı doğranmış kemiksiz hindi eti

-2 adet patlıcan

-2 çorba kaşığı zeytinyağı

-2 adet soğan

-2 diş sarımsak

-1 su bardağı mantar

-1 tatlı kaşığı biber salçası

-1 tatlı kaşığı domates salçası

Beşamel Sos İçin:

-1 tatlı kaşığı tereyağı

-1 çorba kaşığı un

-1su bardağı süt

Üzerine: 1 su bardağı taze kaşar peyniri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.