Günün Tarifi: Karamelli Pasta
Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve su ilave edip iyice karıştırın. 20-22 cm çapında yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp, 5 dakika dinlendirin. Enlemesine ikiye kesip kenara alın. Arası için kremayı ısıtın. Çikolataları ekleyip, eriyene dek karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Daha sonra iki parça kekin arasına kremalı çikolata sürüp üst üste kapatın. Üzeri için toz şekeri tencereye alıp, kısık ateşte eritin. Eriyip rengi sararınca krema ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilıdığında kekin üzerine gezdirin. Servis tabağına alıp bütün veya dilimli olarak servis yapın.
MALZEMELER
Kek için:
-4 adet yumurta
-4'er çorba kaşığı toz şeker ve un
-2 çorba kaşığı kakao, 2 çorba kaşığı su
-1'er paket kabartma tozu ve vanilya
-200 ml krema
-1'er paket sütlü ve bitter çikolata
-1 su bardağı toz şeker 200 ml krema
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.