Günün Tarifi: Köfteli Patlıcan

Günün Tarifi: Köfteli Patlıcan

Günün Tarifi: Köfteli Patlıcan

Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına yarım cm kalınlığında dilimleyin. Acısını almak için üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp kurulayın. Köfte için kıymayı bir kaba alıp içine 1 adet rendelenmiş domates, su, tuz ve karabiber ekleyin. Yoğurup harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Dilimlediğiniz patlıcanların ortasına birer adet köfte koyup sarın. Çöp şişlere ikişer adet köfteli patlcan sarma geçirin. Çok az yağladığınız döküm tavada ya da fırın ızgarasında pişirin. Kiraz domates eşliğinde servis yapın.

 

MALZEMELER

6 adet patlıcan (uzun olanları tercih edin)

300 gram kıyma

1 adet küçük boy domates

2 çorba kaşığı su, tuz, karabiber

10 adet kiraz domates

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.