Yayınlanma:
Günün Tarifi: Sebzeli et
Günün Tarifi: Sebzeli et
Eti tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine tereyağı arpacık soğan, sarımsak ve irice doğranmış havuç ekleyip birlikte soteleyin. Dilimlenmiş patatesi katıp sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra bir buçuk su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve kimyon koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Üzerine irice doğranmış domates ve biberi katın. Bu şekilde et yumuşayana dek, gerekirse su ilave ederek pişirin. Kekikle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
-750 gram iri doğranmış parça kuzu eti
-3 çorba kaşığı tereyağı
-15 adet arpacık soğan
-5 diş sarımsak, 2 adet havuç
-3 adet patates
-2 adet domates
-5-6 adet sivri biber
-1 çay kaşığı silme kimyon
-2 dal kekik, tuz, karabiber
Resmi İlanlar
Konya Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.