Günün Tarifi: Tavuk Külbastı
Marine için derin bir kapta sıvıyağ, sarımsak, salça, tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi karıştırın. Tavuk etini bu sosta yarım saat bekletin ve ızgara yapın. Beğendi için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra doğrayın. Un ve tereyağını bir tavada unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaşça sütü ilave ederken bir yandan topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyulaşınca patlıcanı ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. Servis tabağına alın ve tavukla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
-6 adet tavuk göğsü
-1 su bardağı sıvıyağ
-2 diş dövülmüş sarımsak
-1 tatlı kaşığı salça
-Tuz ve baharatlar
Beğendi için:
-6 adet patlıcan
-3 çorba kaşığı un
-3 çorba kaşığı tereyağı
-2 su bardağı süt
-Bir tutam rendelenmiş muskat
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.